Wednesday, September 28, 2011

wordless wednesday #8 Ustaz Azhar Idrus di uiam

Picture courtesy from FB Ma'ruf Club UIAM
p/s: Sesiapa stay kat area Gombak atau berdekatan jemput datang!!
ezay dok dapat pergi sebab minggu ni kelik Ganu, kazen kahwin =(

Thursday, September 22, 2011

Spontaneous Thursday #4 kekuatan seorang ibu

True story of Mother’s Sacrifice during the Japan Earthquake,courtesy picture from Its Different

Kasih ibu menjadi bualan dunia
pengorbanan emak tak terkira penjodoh bilangan nya
tanggungjawab umi tegap seperti pencakar langit
tapi bisa disudahkan dengan ketulusan 

p/s: Curi masa 2 minit jom kita sms or call mak sekarang :)


Wednesday, September 21, 2011

Wordless Wednesday #7 FB Report Card

p/s: Lol..macam Kad Kemajuan kat sekolah dulu..
Kalaulah result dulu n spm macam ni semua A bangga lah jugak

FACE THE BOOK NOT FACEBOOK >.<

(entri ke 2 diambil dari draft, berkurun lama)

Tuesday, September 20, 2011

cheque nuffnang pertama dah sampai!!

Assalamualaikum 

1st sekali korang yang buat survey PRUBSN entri lepas tu
dah dapat topup RM5?? hehe ezay dah dapat..*cam ko sorang dapat*
nasib baik dia tak topup selepas 15hb klu tak kene tax la Jah!!


Dah, takmo cakap pasal cukai 6% tu,
Alhamdulilah pada 7hb Sept terima cheque HSBC dari nuffnang
Ekcelli ezay tak harap langsung dah dapat cek ni
chop chop cheque dalam BM cek kan?? *k sori konpius*
sebab apa tak harap sebab dapat email kejutan fraud click tu
ha ah memang salah ezay dulu sebab duk balas2 klik
masa awal2 buat blog eksaited tengok orang balas nak jugak buat
*tetap kau nak explain panjang lebar, ha ah orang dah tau*
 tapi nasib baik kejap je dan nuffnang pun dah potong earning kau
iyer POTONG...nuffnang tolak sedikit earning yang terima tu
sikit ke? RM50++ jugak wey..dari 3 angka ke 2 angka
memang patut nuffnang potong sebab nanti dapat duit HARAM susah

Tapi memang syukur sangat2 dah sebab dapat jugak duit
dari takde langsung kan?? mula2 cemas kot tak dapat langsung
cemas lah wey sebab ni pertama kali dapat cek untuk blog

Paling lucu kot ialah ezay taktau nak cash kan cek camno
haaaaa buat malu je..mane pernah cash kan cek tau..
cek 1st lah kan uolls *ttibe tubik uolls* lariiiiiii dalam hujan
pastu kan godek2 gugel jumpa lah blog cikgu dahlia
die terang detail lah pasal nak cashkan cek..terbaik ahh

cara-tunaikan-cek. 

p/s: entri ini tertunggak..lama duk dalam draft..so isi kandungan tetap tak ubah
jangan cepah melatah ye :)
(busy sikit awal minggu kat UIA ni)

Thursday, September 8, 2011

Spontaneous Thursday #3 islam speaks

Kita solat laju-laju. Bacaan pun haru-biru. 
Kenapa mesti nak terburu-buru? 
Berkiranya masa kamu, sedangkan Allah setia menunggu.

Wednesday, September 7, 2011

wordless wednesday #6 pembakar satay elektronik

abaikan orang rumah di belakang >.<

p/s: Inilah dia Izzil Hadri bin Muhamad tu =P *ade orang kisah*
*malu kekdahnye nak letak pic,1st time post kat blog*
cepat2 pasni nak delete..larikkkkkk ada orang tu nak muntah

macam biasa bukan wordless tapi talk less (ke less talk?)
hamek ko bakor dalam rumah je..takda arang takda asap

Wednesday, August 31, 2011

Rumah terbuka raya ke 2

Assalamualakum

a simple yet meaningful greeting

Happy Eid Fitr

Syawal 1432 Hijr

please forgive all my wrongdoings 

sincerely, Izzil Hadri bin Muhamad

*ucapan same dengan dalam hp, lol*

takde idea dah nak buat 2 kali.. *busy kekdahnye*.

Tapi memang niat ikhlas nak mintak maaf

kat sini jugak sebab kalau ada terkasar bahasa, tersalah komen

harap di ampun..

p/s: Raya ke 2 (31/8) ada buat open haus kat rumah

kat Kuala Terengganu, sapa2 dekat meh jemput datang..*lambat beno jemput*

rumah kat Simpang 3 Sg Rengas, Jalan Kuala Berang, KT
*hamek ko siap bagi alamat*

nasi carrot, laksa, kuih mueh *tak boleh tinggal jugak kuih* =P

Thursday, August 25, 2011

Spontaneous Thursday #2 nak topup free?

Adakah entri ini betul2 spontan?? *belasah je*
Ha'a kot sebab panas2 lagi dari oven..cepat2
buat survey SINI dan dapat FREE topup RM5
untuk 1000 orang yang pertama sahaja!!!

p/s: entri dah mule mengarut *sori*

Wednesday, August 24, 2011

Cashout Rejected due to Click Fraud

E N T R I  P E N T I N G  S I L A  B A C A  H A B I S

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia =)
Baru2 ni 27hb Julai ezay telah meng-klik butang cashout nuffnang
cashout nuffnang pes time lah ni kiranya
dan katanya akan dapat duit dalam masa 3 bulan 

Kejam celik kejam celik dah sampai sebulan, 
akhirnya dapat email di bawah ni =(
sebahagian dari korang dah tahu, tapi bagi ezay benda baru
so ezay nak cerita lah pengajaran untuk semua

cer tekang untuk beso gambo

Nak tau apa itu Fraud Click,
cuba klik sini dan faham 


Saper tak frust kan dapat email camni?
dah dekat 10 bulan kumpul duit nuffnang ni...
dah hampir 20 Metered Earning dapat..Alhamdulilah
tapi hanya hilang sekelip mata bila bace email tu
pedih ulu hati ni tau *tak perlu pakai Gaviscon*
apa gelak2!! orang tengah sedih ni..

Nuffnang ni cakap ada 2 sebab..Sebab2 dinyatakan adalah:
1-Klik iklan sendiri (senang nak translate)
ok, ezay mengaku pernah terklik masa awal2 dulu tu pun nak tengok contest
takde lah klik sampai 10 kali semata2 nak RM2..itu kejam!!


2-Kumpul trafik untuk suruh klik iklan
 Yang ni, masa zaman jahiliah dulu (baru berblog) memang ada buat,
tapi lebih kurang seminggu je, pastu ada baca entri pasal klik2 iklan ni
*teruk kan aku?*
aduhhh..tapi itu kisah bulan November tahun lepas
Dah nak hampir setahun, dorang simpan2 pastu nak hentam i ke..
Ni masa tengah hebat berblogwalking dulu lah ni
ini semua juga gara2 berbalas shoutbox n cbox "saya klik awak"
"awak klik saya balik", "celcom sudah", "maxis berjoget2 kat sini"
"$$$$$$$", "Duit Raya!!!!", "dah klik encik nuffie awak"

Padan muke ko ezay!!! aduhh kejam nya nuffnang 
itu hanyalah masa awal2..adakah earning ezay RM0 terus??
sebab kat web nuffnang, tengok status pending ada RM**??
0 atau RM**? *banyak lah ko tanda soal*

kalau 0 nak merajuk la...cari iklan lain 
*ade nuffnang kesah??*
atau cara lain ezay nak buang shoutmix tu..bahaya kekdahnya
kita tak tahu bila, sape akan buat kenyataan fraud click seperti di atas
dalam erti lain dorang jugak tak tahu pasal benda nampak remeh ni
tapi nanti tak dapat lah nak jejak sape2 yang datang kat blog kita

ada idea tak??

Please kalau nak klik, klik tengok betul2.ada promosi ke? murah ke?
udah2 la dengan bagitau dah klik iklan nuffnang kat shoutmix 

p/s: Tajuk untuk iklan sidebar nuffnang yang untuk menyuruh klik pun
patut korang kena buang cepat2 ye..sebab ezay ade perasaan tu dalam segelintir blog

S A Y  N O  T O  C L I C K  F R A U D ! ! !


Monday, August 22, 2011

4X movie passes cars 2 sape nak??

Assalamualaikum 
Terima kasih banyak2 yang doakan ezay cepat sembuh =)
Alhamdulilah dah beransur pulih, alhamdulilah tak ganggu untuk berpuasa 
*motepp nak jugak bagitau* lol
dapat jugak update blog malam ni..

Alhamdulilah jugak rezeki murah bulan Ramadhan ni
cuma kene tunggu konfirmkan balik jer =)
ok, balik tajuk atas..panjang betul merepek
ezay dapat tiket wayang baru baru ni 
tak dapat nak ambik tiket ni sebab dah balik kampung
better bagi kat kawan2 dari burn tiket wayang
Dapat movie pass The Smurfs dari contest MSN hotmail
movie Cars 2 dari contest the Times bookshop
ok movie pass The Smurfs sudah ambik di kawan2 FB ezay
sekarang tinggal movie pass untuk Cars 2
memang save untuk kawan blogger

--------------------------------TIKET HABIS-------------------------------

Ada sape2 nak tak?? ha'a FREE *taknak jugak??*
Eh rugi taknak 4 tiket tu?? *bawak keluarga cukop :P*
Movie pass tu korang boleh tengok bila2 selagi ditayangkan di pawagam 
Ada hadiah t shirt jugak 1 helai tambah mini car toolkit

Tapi hadiah kene ambik la..ambik kat Pavilion KL
*tempat biasa korang shopping tu, ezay cuci mate je* 
 Kedai Times The Bookshop, level 6 dalam Pavi tu..
Kena ambik hadiah sama ada esok sehingga 30hb Ogos ni

Keutamaan blogger yang duk KL/SEL atau ada kat KL/SEL masa tu
19hb-30hb Ogos
*cer tekang untuk tengok hadiah lebih jelas


*cer tekang untuk keterangan lebih lanjut
Cepat!!! sapa nak cepat bagitau!! terhad untuk 1 orang je
kalau berminat sila email ke airjie78@gmail.com
nanti ezay uruskan pasal perkara lanjut tu..

Yang lain jangan risau..tunggu yer XD
mood tengah berbunga2 nak bagi hadiah

p/s: Mynewshub adakan GiveAway duit raya lagi,
sebanyak RM100 telah dimenangi,
sekarang RM100 lagi direbut,
jom tengok lebih lanjut>>> http://bit.ly/pvaweU

Friday, August 19, 2011

Demam kah??


Sakit kepala!! rasa nak terbelah dua macam gambar atas ni boleyy??

bantuan google

Mak ezay buat camtu lagi tau kat anak ke 3 dia ni
bukan bongsu jer tau :P *sila2 jeles*
*ok, tipu 
Sakit kepala berdenyut2 ni sebab apakah?
Adakah disebabkan kueh2 faveret di bulan puasa??


atau sebab semalam rasa biskut raya mak, siblings buatt??
*bukan rasa dah tu, habis separuh stok untuk raya*

teetttt!! masa tamat..jawapan nya sebab tak cukup tidur, tak cukup rehat
*perghhh statement retis nokk!!*
*sile jangan muntah sekarang sebab puasa*

Mintak maaf yer sebab nak rehat dulu 2-3 hari ni
nanti akan ku ziarah blog korang dan balas komen :)

selamat hari jumaat
kalau cik Katy Perry cakap TGIF!! TGIF!!

Thursday, August 18, 2011

Price Tag Cover by 3 year old Gabrielle


Daa Money! Money! Money! *Silent* Money! Money! Money! XD

part last : more daddy. more! 1:47

comey wey!!

p/s: Jom menang duit raya RM100 dari mynewshub /RM1000 dari Celcom
TEKAN SINI >>>>http://bit.ly/p4Lexd<<<<

Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday #5 that's so true


p/s off topic: contest Advertorial dah tamat(sticky post tu)
mintak tolong KLIK banner advertorial mynewshub (kaler kelabu tu) entri bawah ni...
takde chance dah nak menang,
tapi nak suruh korang support jugak Portal tu..
Yuyu pun join contest ni

Tuesday, August 16, 2011

Portal Berita Mynewshub sejagat (STICKY POST)

*ENTRI BARU DI BAWAH

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl



SILA KLIK PADA BANNER NI UNTUK MENGETAHUI CONTEST INI

"SATU PERUBAHAN" cogan kata bagi portal akhbar masa kini Mynewshub
Sajian berita terkini yang menjanjikan kelainan dari segi kandungan, teknik penggayaan cerita dan kesasihan.

Jom kenali akhbar online ini.

                                 •.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.˙·٠•●♥​ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.
           
Berita terkini hiburan sensasi,
Macam2 berita ada kat sini,
Ada yang dah basi, ada yang tak kering gusi,
Tetapi padat, ringkas, mudah fahami,
kalau nak tau bacalah sendiri
Jom klik S I N I 

                               •.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.˙·٠•●♥​ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.


Tanggal 24 Januari 2011 sehingga sekarang pelbagai sajian berita diketengahkan merangkupi pelbagai cakup bidang termasuklah politik, ekonomi, sukan, kesihatan dan hiburan.
Sebagai contoh dalam bidang politik yang tidak memihak mana-mana pihak dan tidak berselindung menceritakan cerita-cerita benar baik dari kerajaan atau pembangkang.

Dua medium bahasa dalam portal ini
Bahasa Melayu  http://mynewshub.my/bm/
Bahasa Inggeris  http://mynewshub.my/   

Disyorkan juga kepada mereka yang berminat kepada GiveAway
anda datang ke portal yang betul di mana mynewshub telah berjaya menganjurkan peraduan hebat dan ganjaran menarik telah dan akan diberi.

Antara hadiah yang telah dimenangi pembaca. Gambar diambil dari Portal Mynewshub


Pembabitan ezay dalam portal ini melalui contest pertamanya "Saya suka nokia kerana..." mynewshub telah menghadiahkan lebih 20 telefon bimbit nokia C3, contest seterusnya PABM, komen dan menang, News HUNT season 1-season 4 sekarang, share n win

Alhamdulilah..antara hadiah yang ezay menang dalam mynewshub. Jika ezay boleh, mengapa tidak anda??
Sedikit sebanyak tentang contest terkini:



Asus Eee Pad Transformer jadi impian,
Setiap malam beratur di wall tunggu soalan,
Tekan refresh sampai lenguh tangan,
Tepat pukul 11pm tunggu jawapan,
Alamak!! tersalah pilihan..frust memanjang.

Mynewshub Facebook di hati,
Jack Mynewshub admin sejati,
Konco-konco(Fans) berebut share berita sana sini,
Penuh wall berita berulang kali,
Terus semua hendak promot diri,
Supaya dapat hadiah misteri. =)

Sekian dari ezay
Pembaca setia...
Jangan lupa like FB mynewshub



*Entri melekat sehingga 16hb Ogos sempena Contest Advertorial anjuran Mynewshub

Friday, August 12, 2011

Sample sample untuk dimenangi

Assalamualaikum 
agak busy sikit minggu ni..
atau buat2 busy entah ler
mintak maaf pada sesiapa yang komen dan dah jenguk
nanti ezay balas balik..tak sempat gak nak jenguk entri korang
Haaa..pasal jadual kat WW tu tak konfirm lagi..
memang banyak 17.5..tak mampoo kot nak bawak
nanti ada lah 1 subjek akan ku drop 

Dah!! Tajuk pasal sample sample je 
aku dah terlebih mengarut!!!
Jom sapa2 nak sample best2 untuk dimenangi
sebut saja sample mestilah untuk semua
dan paling best free kot..ko beli ke?? aku dapat free

Sample 1: Campbell Soup

pada yang demam2 tu atau tak sihat
boleh la boleh register dan dapat free sup best ini
kalau nak lebih..guna lah akaun fb laki or bini ke, beradik, mak ayah =P
dah dorang bagi 1000 untuk direbuti..apa tunggu lagi..
cepat sementara masih ada.

Sample 2: Garnier Body LightExtra Sample
Produk terbaru Garnier...

Takde sample untuk Lisa Surihani ok

Cara untuk memenangi:
2-Komen kat page Garnier dengan tag kawan korang
bagi sebab kenapa korang suruh dia pakai
(kira macam promot kat kawan gitu la)
tapi ayat hati2 lah sikit..jangan pedas tau..agak2

contoh: 
fb korang: Hi @ezay hadry, saya rasa anda patut mencuba 
Garnier Body LightExtra sebab dapat melembabkan kulit( lembab ke lembap)*fail BM

3- Emails details (nama dan alamat) korang dan rakan ditag ke garnier.msia@faceboo.com  

Sample 3: MamyPoko diapers

Untuk yang ada bayi kecil atau adik2 kecil sahaja =P
Pada laki bini yang dah merancang tu elok sangat lah 

p/s: dah nama pun sample, jangan la korang harap banyak dia hantar,
jangan la harap besar2 pack dia hantar =P
rasa2 macam nak buat 1 page untuk freebies la..ok ke tak??
sebab haritu kan JOMTTS facebook ada bagi topup RM5 percuma
baru je nak share tapi cepat je habis..


Thursday, August 4, 2011

Awas!!! jangan tengok entri ini kalau anda tak tahan godaan di bulan puasa

Assalamualaikum
Alhamdulilah dah nak masuk 4 Ramadhan kita berpuasa
Dah sahur ke? jangan lupa sahur..sunat bersahur dan melewatkannya
berbuka puasa plak kene cepat2..tak baik melambat lambatkan
bukankah islam itu ringan kepada umat umatnya??

cehh!! tengok tajuk cam gempak je kang *pitam
tapi lebih baik bagi amaran dahulu
sebab kali ini nak cerita pasal
-
-
-
-
-
-
MAKANAN

Aha!! nak bercerita pasal kuih Ropa pujaan ramai..
takde ramai pun..cuma stalker blog ni jer nak tahu
 sebab nya dah sebulan tengok keyword tu je memanjang
perasang la ko, bajet ade ke silent reader nak baca blog ni.

 Haa sebab korang yang dah tengok entri lepas tu tak kenal
so nak la ezay perkenalkan kuih Ropa yang sangat sedap ni..
rasa2 nya korang dah tau sebab kuih ni ada banyak nama =)
Kuih Ropa (bahasa Ganu) atau nama lain nya Kuih Lipat atau Pa
ada jugak orang panggil nya murtabak kecik..
dah boleh agak kan camne rupa nya??

Kalau di Terengganu, kuih Ropa ini sangat tersohor la..
paling tersohor bila breakfast..dah jadi juadah pagi wajib semua kedai
tak caya cer tanya Jat, friendstop, Miz novexx, matmina hihihi
negeri lain pun ado..ezay tak tahu korang tak bagitau (takde unsur kenegerian taw)
Fillings(inti) kuih Ropa ni kebanyakan nye daging, ubi2 dan bawang
tapi kat Ganu ni ada inti ikang!! maklum lah orang Ganu semua makang ikang!!
*puasa2 ni cerita bab makan memang keliur la kan..nak letak 1 pic sahaja

Ehsan google

Nak tahu lagi tentang makanan di Terengganu??
Klik sini kalau berani tahan>> Sarapan Pagi Terengganu

p/s: pasni kuih ape plak jadi keyword untuk blog aku ni

Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday #4 keyword

Klik gambar nak besar


p/s: Alhamdulilah minggu ni keyword semua bagus2..
sempena bulan Ramadhan
Keyword lepas?? ummm taktau nak cakap..tengok sendiri SINI

tapi sape entah cari 'kuih ropa' je dalam blog ni dari bulan lepas...
korang kenal tak kuih ropa ni??
kalau ramai tak kenal..next entry =)

Wordless Wednesday #3

Tengok dulu 


Alhamdulilah..Dah segar sikit bangun sahur(bodek jew tu)..jom sahur!!

Sunday, July 31, 2011

Dilarang berpuasa pada hari syak*

Assalamualaikum
Alhamdulilah dah nak masuk bulan Ramadhan
Tetapi wajib diingat perkara ini:


من صَامَ اليومَ الَّذِي شُكَّ فِيهِ فقد عصَى أَبا القاسمِ
 Berdasarkan hadis dari Ammar bin Yassir r.a menceritakan:
“Sesiapa berpuasa pada hari syak, maka sesungguhnya ia mengingkari Abal-Qasim (gelaran bagi Rasulullah s.a.w.)”. (Riwayat Imam at-Tirmizi)

Apa itu 'hari syak'?

Hari syak ialah hari ke 30 Sya'ban

Mengapa dipanggil 'hari syak'?

Timbul keraguan atau syak di kalangan masyarakat apakah masih bulan
 Sya'ban atau telah masuk 1 Ramadhan

Mengapa timbul keraguan atau syak?

Kerana ada suara-suara mengatakan atau menghebohkan bahawa anak bulan telah kelihatan namun tiada saksi adil yang boleh diterima yang mendakwa melihat anak bulan itu(atau tiada rukyah)

Hukum berpuasa pada hari syak?

Hukum nya haram sama ada niat puasa Ramadhan (yakni berhati-hati) atau puasa sunat

Tetapi ada pengecualian..siapakah yang terlibat?

-Orang yang sambung puasa yang dilakukan sebelumnya 
(sebelum 16 sya'ban)
-Orang yang puasa kebetulan dengan kebiasaannya 
(contoh puasa isnin kamis)
puasa nya itu kebetulan melintasi hari-hari setelah nisfu sya'ban
-Orang yang puasa ada sebab seperti nazar, Qadha' atau Kaffarah

Boleh lihat disini lebih lanjut

Selamat bepuasa kepada semua umat Islam
dan khususnya kepada pembaca setia blog ini
dah ganti puasa semua dah *korang angguk je ye

Friday, July 29, 2011

Pernah ke bercucuk tanam??

Kali ini taknak citer pasal bola semalam dah
kecewa memang la sangat..tapi reda jelahh
Pasukan kita tak ready lagi untuk World Cup tu

Berapa lama uolls tak bercucuk tanam??

Bhahaha tajuk tu macam gempak je kang?

Bercucuk tanam kat mukabuku laa..alaaaa
games Farmville tu..tahun lepas famous lah game tu..
Ezay dah dekat setahun dah tinggal games ni
sori ye kawan2 sebab dah tak send gift dan tolong jirang
Rasanya games ni pertama lah kot..atau Mafia Wars awal lagi?
  Mase zaman kehangatan bermain games ni memang setia jaga kebun
tolong bagi binatang makan babi takde kat kandang ezay tau
siap tolong jirang2 lagi ni untuk halau crops2 ni..sweet je
ade kawan ezay tu dah berkapel sebab kan tolong2 camni..hihi
tu baru games, kalau betul2 berkebun tak tahulahh..
Tu baru level 31..ade jirang ezay dah level 50 lebih
Bukan takat menjadi peladang berjaya saja...boley??
Tapi sangat suka memasak..bukan nak buat cupcake ok =D

  Sebab selepas game Farmville, ezay terus bermain game CafeWorld
padahal main due2 game serentak taknak ngaku..haha
yang ni lagi best..dapat masak memasak..sapa2 tak pandai memasak
boleh lah berlatih2 main game ni..hambik ko add jirang luar negara aja
nak masakan seluruh dunia ada..resipi ada..siap ada stove mahal2

abaikan nama Kafe ezay tu..yang ni gigih sikit sampai level 48
 Sekarang games FB yang famous Pokemon kan..hehe

Korang main tak games ilusi ni? dah level berapa? main cheat ke? =p


Thursday, July 28, 2011

Spontaneous Thursday #1

google la..apa lagi

"Ayuh!! Jom tengok perlawanang malam ni
Harimau Malaya akan membelasah Singapura
Walau apa pun keputusan terkini
kita tetap di belakang pasukan terchenta"

Keputusan penuh
MAS vs SIN
1 - 1
agregat ( 4-6 ) 

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #2

Hadiah pertama dari Mynewshub
Lol..jangan percaya itu hadiah hari jadi
mentang2 la sampai harini..awal2 pagi posmen hon 
patut la sakit urat dan tak boleh tidur malam
diriku penuh toksik atau toksin?? (yang mane satu?)
Thanks..malam ni nak try =) *1st time*

(boleh ke buat 2 entri wordless dalam 1 ari)
lantak ler ;)
cakap wordless tapi mencarut jugak..haha

Thanks semua yang wish kat Wordless Wednesday #1

Wordless Wednesday #1

*bukan iklan handphone
Yay!! dapat free call n sms ke 8 number UOX Celcom selama seminggu
cehh..ada kosong lagi 2 number

Thanks semua yang wish kat sms, FB, Twitter dan Blogger

Tuesday, July 26, 2011

Misi 3 beradik buat Cupcakes

Assalamualaikum 
Terima kasih banyak2 yang datang blog purple ni..ngeh3
ezay memang ngah rajin minggu ni dah update tiap malam
(ceh puji diri sendiri rajin..balik awal mung!!)
padahal dah tak busy sebab jarang masuk contest sudah

'Kegiatan' ini dah berlaku pada minggu lepas
tapi baru malam ni nak update..hahaha
citer dia camni bile kami 3 beradik (ezay, kakak ngan adik) bosan
jadi malam tu nak buat cupcakes, asyik tengok dalam DC Cupcakes je
alahh rancangan buat dan jual Cupcakes dalam cenel ape entah..lupaa
pastu siap2 beli barang malam tu terus buat..semangat telur

Ni dia perkakas2 bahan2 tuan-tuan dan puan-puan..acceyy tiru Chef Wan
Mula-mula masukkan...
dah dah dah!! resipi cari sendiri..hahaha banyak blog memasak tau
takde lah..ezay malas nak tulis resipi nya..korang lagi pandai buat tu
entah2 Macaroon pun korang pandai..(anguk je ok)
ini kerja kami 3 beradik je..padahal yang lebih kakak ngan adik ezay

Masukkan semua perkakas tadi dan kacau sebati


letak dalam bekas Cupcakes...takkan nak letak dalam kuali kan
Lupa nak bagitau yang cupcakes ni perasa vanilla
dah nak masuk dalam oven baru bagitau..huhuhu

Bekas merah ni semua ezay punya
dan selepas 20 minit..main hentam je tuh
lupa dah berapa minit

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 saat baru

11

12

13

14

15

16

17

18

letih ambe nok kire2 weh

fresh from oven..cehh 
Tak menjadi sangat tu..adehhh...nasib kene hias, so kaver la sikit =D
Yay!! cukup 1 set tu untuk 1 orang (ezay, adik, kakak) pelahap sume
percubaan pertama menghias cupcake

2nd trial...cupcake same...ok lah kot..
Sila percaya ezay buat tiga2 tu..lol  yang depan tu, adik buatkan
moral: anak2 jantan walaupun jarang ke dapur tetap boleh masak jugak taw..wakakaka sila marah saya kalau anda tak setuju :P

Monday, July 25, 2011

Menang 2 keping tiket Konsert David Archuleta 2011

Assalamualaikum dan kembali lagi
alhamdulilah sekarang dah rajin update blog setiap malam
dapat jugak melawat blog-blog korang dan komen..
Kalau ada yang terlepas tu nanti ezay tengok balik.
 

2 Minggu lepas ada perasan contest astrolife ni
contest konsert David Archuleta live in Malaysia
dengan niat saja2 untuk register dan tak minat pun David Archuleta ni
diulang yer tak minat pun David Archuleta ni..
bukan peminat kipas susah mati la..lol

Senarai pemenang tiket konsert ni..sumber dari Web astro

pastu minggu lepas dapat la call dari pihak astro
aduhh ingat kan nak potong astro, tak bayar bil sebab boikot kang!!
tapi bukan ezay lah yang bayar ye..haha
pastu die bagitau dapat menang 2 keping tiket konsert ini yang akan berlangsung pada 26 Julai di Stadium Negara
Ezay terus tanya dapat tiket VIP ke? haha perasang!!!orang Ganu kate nebeng do'oh
cume dapat tiket belakang VIP..tak la jauh sangat
cer tengok bawah tu.
Seat untuk konsert tu dalam stadium negara
Seat ezay dapat PS B sebab pihak astro cakap harga untuk tiket tu worth RM150
free seating katanya..Tapi semua tu angan angan sajo
Ezay tak dapat pergi lahh...kan ada kat Ganu ni
tengah update blog dan tuka2 design dalam blog hudoh ni..
pergi pun tak berbaloi..Kalau konsert Selena Gomez mesti pergi..bhaha
lagi satu tak rugi jugak sebab dapat jual kat orang tiket tu..yeahh!!

Sunday, July 24, 2011

1 BE terlekat setelah 1 bulan tak dapat

Assalamualaikum

Semalam laman web nuffnang down kan??
bengang gak la..sebab ada cakap cakap kena hacked
maklum lah musim hacked gamok nyee..
tapi nasib baik nuffnang pantas je menjawab
dan terus baiki sistem dia kan..pantas je kann..acceyy
bodek ke ezay hadry ni?? hahaha

haaa sebab semalam ezay baru je nak buka web nuffnang tu
sebab ingat nak cashout duit nuffnang ni
1st time ni baru nak cash ni..tak tau pun prosedur dia
nak kuarkan cepat2 la nanti duk dalam akaun tu
macam2 boleh jadi..silap2 nanti dah banyak jadi sikit je
ade gak dengar kes macam tu...takuttt
yelah..duit nuffnang ni dah kumpul dari bulan 11 taun lepas
masa buat awal2 blog ni..masa tu bergerak dekat sebulan gak
tapi tak banyak la nak cashout ni..sikit2 je..
boleh la bayar bil broadband ke untuk 2 bulan..
Alhamdulilah

Nak dapatkan Buffered earning pun kadang2 tak ikut syarat gak
sebab ezay kan pernah citer yang dulu tak update pun dapat..
(dah muak orang dengar ko cerita psl BE, baik cerita kepok lekor Tok Beng sedak tu)

Klik untuk gebu kan gambar..hahaha
banyak dah jadi ME( metered earning) yang dulu2 punya..1 BE iklan CELCOM MTV WORLD STAGE
Bagi yang letak pape iklan tu teruskan yaw,
gigih dan kadang2 jangan pikir pasal nak duit je,
bagi yang tak letak takpe, 
masing2 ada pendapat kan, tak kisah
janji jangan stop blogging
share cerita best2 dan jangan lupa ingat mengingati sesama kita.




Saturday, July 23, 2011

Header baru...cekidaut

Assalamualaikum dan semoga sihat sokmo
Alhamdulilah semalam berjaya menukar header
dan layout serta bakground..hahaha simple jer
budak engineer ni tak reti bab2 design
dapat pertolongan dari adikku dan kawan
nak tau gak pendapat korang tengok ni
ezay takpe, bukan selalu tengok
korang tu yang rajin sangat jenguk sapa suruh 
(padahal aku membebel sorang2)

Tema warna purple dan hitam je..jangan tanya kenapa. =P
Header guna smartword sajo tak letak dah icon banyak
selamat tinggal domo...
domo tetap di hati..ada je sebelah ni sambil wat entry


so nak pendapat korang yang bernas2 ni
nak2 kalau dak grafik best ni dapat bagi idea
bakal2 doktor, dentist, arkitek, model pun tak kisah nak komen
hehehe..rasa2 ok tak background header hitam??
Atau word 'ezay' tu terlalu besar kan??
Atau simpe sangat ni?? takpe2 jangan segan nak komen
Ezay cuma takde idea dah..kalau ada cadangan lain tu ok gak
hahaha padahal malas dah nak buat lain...tapi edit sikit2 la..

lagi satu masa korang masuk blog ni
berat tak blog ni korang rasa?
maksud nye lambat tak loading blog ni??
macam berat je kan..aduhh
nak kurangkan apa entah..ingat makin ringan
sebab header size dah kecikan dan icon besar2 dah takde
takpe2 nanti ezay tengok la mane perlu buang..

Terima kasih banyak pada adik bongsu ezay
yang buat header cantik2 ni..dah la free header ni =D
Sshhhh!!jangan bagitau dia yang ezay puji
hahaha habis la nanti dia buli ezay..wat2 sombong lah tu
Dia pun ada blog tau..korang memang tak pernah singgah kan?
Apa kata korang pergi jenguk dan jadi follower dia jugak

dan terima kasih kepada kawan comper dan blogger ezay
 Kak Wansteddy bagi nasihat dan buat dolly untuk ezay
Jenguk2 blog dia jom...blog wajib ezay singgah selalu tau
Pro comper yang selalu menang besar..idola ezay gak

Saturday, July 16, 2011

Teknik bersetubuh????


Lol...tergelak sembor2 la ezay mase check keyword kat nuffnang
ni haaa sape cari kat sini..cer ngaku cepat!!!!
sape ngaku dapat hadiah...ROTFL
 ingat ezay ni dah kahwin ke??
ingat blog ezay ni blog teknik2 segala ke..bhahaha

Lagi satu banyak tanya pasal ipad2
hahahaha..tuan blog ni pun tak pakai-pakai lagi Ipad2

Ni lah sebab tak pandai main SEO..haha


sekian dari ezay...
entri pendek2 je sejak malas ni...haha

Thursday, July 14, 2011

Kemalasan Tak hengat!!!

Assalamualaikum pembaca setia...
aduhhh dah start cuti tapi malas pulak datang..
sangat malas sebab enjoy cuti sampai nak update blog pun tak ingat
mintak maaf banyak2 pada semua sebab 
tak dapat lagi nak jenguk blog korang dan balas komen tu..
bila rajin konfirm balas punya....
busy sebab masuk contest kat FB ni kot
masuk je banyak menang pun tidak..hahaha
ada lah kecik2 takpe lah usaha pun kecik je

Siapa2 yang suka menulis guna pen stabilo
sila letak tangan didada mata keatas..hehe
stabilo ada keluar pen baru katanya speed at your fingertips
ada sample percuma tau..hahaha bab2 percuma siapa tak suka

Jangan lupa like page facebook dia :)

Wednesday, July 13, 2011

PEMENANG LUCKYDRAW CONTEST EZAYHADRY

PEMENANG NYA IALAH


4. tia @ Ini Kisah Tia 


14. LUTFI SYAFIQ 


 17. Nur Edrina    


23. Apik Pehe

 
 24. i am S!L4H


TAHNIAH!!
Anda memenangi Voucher Jusco RM20+topup RM5


 Sila email butiran anda seperti nama, alamat, no IC dan no hp
ke airjie78@gmail.com

Yang lain boleh cuba lagi dengan contest yang menarik akan datang

Sunday, July 10, 2011

LUCKY DRAW 1ST CONTEST = VOTE, CLICK, WIN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 
1st lucky draw ezay anjurkan
untuk menyokong dan menolong ezay
dalam perjuangan 2 contest
iaitu Funbots Munchys dan F&N

SYARAT-SYARAT
-Terbuka kepada semua blogger atau bukan blogger
yang penting dua2 mesti ada facebook
-Hanya mengundi 2 contest itu, tak perlu buat entri dan tag
selepas mengundi, komen di bawah entri ini
Apa yang nak dikomen???
-Pada blogger letak url blog di bawah komen
-Pada bukan blogger letak url FB profile id anda di bawah komen
contoh FB profile id (  http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1550847253)
tips: click Profile anda di FB untuk mendapatkan url FB id

5 pengundi BERTUAH akan dapat hadiah
5X RM20 voucher JUSCO +5X RM10 topup
(setiap sorang dapat RM20 jusco voucher+topupRM10)
 Pemenang bertuah dipilih melalui random.org

jikalau ezay menang hadiah sekurang2 nya hadiah saguhati
dalam 2 contest atau salah satu contest hadiah akan dinaikkan
dan bilangan pengundi bertuah akan dibanyakkan

Tolong ezay untuk mengundi dalam 2 Contest ini

Contest 1: Funbots by Munchys

1ST: Like Page ini http://www.facebook.com/#!/Munchys,

2ND:  Buka http://apps.facebook.com/funbots/
ALLOW application

3RD: Click tab GALLERY (sebelah Leaderboard)



4TH: Letak nama "Izzil Hadri bin Muhamad" kat search Gallery



5TH:  Click video butan Play..dan tekan VOTE bawah



Contest 2: F&N Spread the Ooomph and win

http://fnndoubleooomph.com.my/home.php?fnnid=1550847253

HANYA TEKAN LINK INI SAHAJA

**********CONTEST DITUTUP**********

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...