Wednesday, August 24, 2011

Cashout Rejected due to Click Fraud

E N T R I  P E N T I N G  S I L A  B A C A  H A B I S

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia =)
Baru2 ni 27hb Julai ezay telah meng-klik butang cashout nuffnang
cashout nuffnang pes time lah ni kiranya
dan katanya akan dapat duit dalam masa 3 bulan 

Kejam celik kejam celik dah sampai sebulan, 
akhirnya dapat email di bawah ni =(
sebahagian dari korang dah tahu, tapi bagi ezay benda baru
so ezay nak cerita lah pengajaran untuk semua

cer tekang untuk beso gambo

Nak tau apa itu Fraud Click,
cuba klik sini dan faham 


Saper tak frust kan dapat email camni?
dah dekat 10 bulan kumpul duit nuffnang ni...
dah hampir 20 Metered Earning dapat..Alhamdulilah
tapi hanya hilang sekelip mata bila bace email tu
pedih ulu hati ni tau *tak perlu pakai Gaviscon*
apa gelak2!! orang tengah sedih ni..

Nuffnang ni cakap ada 2 sebab..Sebab2 dinyatakan adalah:
1-Klik iklan sendiri (senang nak translate)
ok, ezay mengaku pernah terklik masa awal2 dulu tu pun nak tengok contest
takde lah klik sampai 10 kali semata2 nak RM2..itu kejam!!


2-Kumpul trafik untuk suruh klik iklan
 Yang ni, masa zaman jahiliah dulu (baru berblog) memang ada buat,
tapi lebih kurang seminggu je, pastu ada baca entri pasal klik2 iklan ni
*teruk kan aku?*
aduhhh..tapi itu kisah bulan November tahun lepas
Dah nak hampir setahun, dorang simpan2 pastu nak hentam i ke..
Ni masa tengah hebat berblogwalking dulu lah ni
ini semua juga gara2 berbalas shoutbox n cbox "saya klik awak"
"awak klik saya balik", "celcom sudah", "maxis berjoget2 kat sini"
"$$$$$$$", "Duit Raya!!!!", "dah klik encik nuffie awak"

Padan muke ko ezay!!! aduhh kejam nya nuffnang 
itu hanyalah masa awal2..adakah earning ezay RM0 terus??
sebab kat web nuffnang, tengok status pending ada RM**??
0 atau RM**? *banyak lah ko tanda soal*

kalau 0 nak merajuk la...cari iklan lain 
*ade nuffnang kesah??*
atau cara lain ezay nak buang shoutmix tu..bahaya kekdahnya
kita tak tahu bila, sape akan buat kenyataan fraud click seperti di atas
dalam erti lain dorang jugak tak tahu pasal benda nampak remeh ni
tapi nanti tak dapat lah nak jejak sape2 yang datang kat blog kita

ada idea tak??

Please kalau nak klik, klik tengok betul2.ada promosi ke? murah ke?
udah2 la dengan bagitau dah klik iklan nuffnang kat shoutmix 

p/s: Tajuk untuk iklan sidebar nuffnang yang untuk menyuruh klik pun
patut korang kena buang cepat2 ye..sebab ezay ade perasaan tu dalam segelintir blog

S A Y  N O  T O  C L I C K  F R A U D ! ! !


29 comments:

kim heeruul said...

sian hang..tak dpt nk belanje aku..=P

i am S!L4H.. said...

pengajaran di sini..
heee

ilang kat sini dapat kat sane. lalalala

Lea IsNaw! said...

uish takut lak kalo terkena
tp so far xde lak klik sendiri
or suh org klik kan

Eazy Izzuddin said...

nasib tiada...
tapi takut juga..

SyUhAdA said...

sme laa..syu pon kna jgk..
pdhl xde la klik pon..
nmpk iklan baru je baru klik..huhu..
ad jgk blogger lain yg kna camnie..
tetiba je kan..before nie ok je..

Fairuz Fazilah said...

xadil lah kan. kita dah tlg promot iklan dia,,hny sbb tu dia burn kan duit tu..so, xpayahlah letak lagi. buang kareenn je ..sabar ye..

cik dila said...

sedihnye...hilang dah duit raya..

ZWAN SABRI said...

Alamak! pengajaran untuk aku jugak.. btw, tetiba aku rasa marah plak ngan nuffnang.. macam x patutlah dia buat macam tuu.. HUHU

Wansteddy Tales said...

sian ezay... risau gak la. akak pn myb ada msalah yg sama cmni nnt :( xpeah cashout nuffnang. duit dlm akaun pn seberapa je walaupn dah lebih setahun berblog! hahaha

AyuArjuna BiGoshh said...

la...shiannya ezay :( hmmm apa kata ezay xplain kat pihak nuff

jaya jr said...

pergh..bahaye nih..nasib baek dapat dh skali..xtau laa gane nuffnang kire click fraud ni..

Prince Halilintar said...

la kesiannya...xde rezeki la nk cashout ek..xpe jgn putus asa..

Tukang Karut said...

ntah la... aku pun baru jea tau ni...

blog-tips-kurus said...

nak dapat rejeki lain tu.. :-)

bunga said...

pernah gak tertekan klik..haha..pernah gak klik..tapi klik sebab memang nak tau tentang iklan tu..:)

xpe itu mybe adalah yang terbaik..

Asrul "iLham" Sany said...

oh no..ko takleh bg dwet raya kat aku T_T

Anif Abdullah| AA said...

siannye kau ezay.. aku rasa,aku pon macam ter-klik ah dulu.. xkan Nuff tak bagi tahu mistake kita ye dak..hmm.. xde rezeki ah tu..

'mitchie' yusoff said...

ohhemmjiii ... menakutkan ..

buDAK keCIK said...

dugaan di bulan ramadhan...

syrupmasin said...

perghh gile sedeh..nnt raye kumpul la duet raye :D

ILA HonEyBuNNy said...

adeh...pernha jugak la klik2 sndri..

xpa..lepas neh kita buat pengajaran kan bila dah tahu cmne...hehe

Fara E's said...

sedey dohh ! sabar la , buat pngajaran , ekeke

Saiazuan said...

lor...knapa hang buat mcm tu? ok aku tak tau la btl ke x, tp dengan cara tu, duit yg hang dapat haram tau... jangan buat dah in future.. :)

aku marah kot klu orng cakap diorng klik iklan aku.. nk klik biar sebab nk tgk iklan tu, bkn sebab duit..

next time jgn buat lg ya.. aku simpati ngan ko, tp apa boleh buat, cara ko tu salah..

zati embong said...

wah,cm2 eh?kejam gak nuffnang ni.hihi

Suhami Ahmad said...

cuba lah explain kat nuffnang....tak kan nak burn macam tu...atok pun risau gak ni....sebab masa mula2 dulu ada buat

Jue said...

Dah anta tiket kat nuffnang?sdih lak dgr. Mn tau bole cover blk

Nsb la blog Jue & Hanie lom ley cash out lg. Risau gak kalau dpt email camni wp x bslh sbb xpnah paksa org utk click =)

muhamad hanif said...

yeke ?


ok, thxs sebab kongsi aku nak tuka nama jap..AHAHAHHAHAHA

Puteri said...

ala..siannye..

Bidadari Syurga said...

adoi... pitynya... peringat untuk akak nie... mujur tak pernah buat lagi... out shoutboz... memanglah bahan bukti tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...