Tuesday, July 26, 2011

Misi 3 beradik buat Cupcakes

Assalamualaikum 
Terima kasih banyak2 yang datang blog purple ni..ngeh3
ezay memang ngah rajin minggu ni dah update tiap malam
(ceh puji diri sendiri rajin..balik awal mung!!)
padahal dah tak busy sebab jarang masuk contest sudah

'Kegiatan' ini dah berlaku pada minggu lepas
tapi baru malam ni nak update..hahaha
citer dia camni bile kami 3 beradik (ezay, kakak ngan adik) bosan
jadi malam tu nak buat cupcakes, asyik tengok dalam DC Cupcakes je
alahh rancangan buat dan jual Cupcakes dalam cenel ape entah..lupaa
pastu siap2 beli barang malam tu terus buat..semangat telur

Ni dia perkakas2 bahan2 tuan-tuan dan puan-puan..acceyy tiru Chef Wan
Mula-mula masukkan...
dah dah dah!! resipi cari sendiri..hahaha banyak blog memasak tau
takde lah..ezay malas nak tulis resipi nya..korang lagi pandai buat tu
entah2 Macaroon pun korang pandai..(anguk je ok)
ini kerja kami 3 beradik je..padahal yang lebih kakak ngan adik ezay

Masukkan semua perkakas tadi dan kacau sebati


letak dalam bekas Cupcakes...takkan nak letak dalam kuali kan
Lupa nak bagitau yang cupcakes ni perasa vanilla
dah nak masuk dalam oven baru bagitau..huhuhu

Bekas merah ni semua ezay punya
dan selepas 20 minit..main hentam je tuh
lupa dah berapa minit

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 saat baru

11

12

13

14

15

16

17

18

letih ambe nok kire2 weh

fresh from oven..cehh 
Tak menjadi sangat tu..adehhh...nasib kene hias, so kaver la sikit =D
Yay!! cukup 1 set tu untuk 1 orang (ezay, adik, kakak) pelahap sume
percubaan pertama menghias cupcake

2nd trial...cupcake same...ok lah kot..
Sila percaya ezay buat tiga2 tu..lol  yang depan tu, adik buatkan
moral: anak2 jantan walaupun jarang ke dapur tetap boleh masak jugak taw..wakakaka sila marah saya kalau anda tak setuju :P

44 comments:

kim heeruul said...

boleh post kat umah aku ..nak rase sampling ..haha

Ezay Hadry said...

boleh..nanti aku post ade huruf beso2 'J''B'...hehehe :P

Mr iz said...

he he he... orang lelaki la yang paling teroro masak...he he he... marah orang perempuan ni... ptut mau kasi smilling kat itu cupcake he he he... baru segan nak makan... bila bole rasa ni... he he he... nak gak rasa sedap tak...ho ho ho

Ezay Hadry said...

sokong2..orang lelaki lah jadi top2 chef skang kan..tapi masakan mak kita jugak paling sedap :)

ZWAN SABRI said...

Anak jantan kalau masuk dapur, kompem sedap punyalah.. tgkla chef2 terkenal dunia.. suma anak2 jantan.. HAHA
Btw, awat hang xmo ajaq cara masakan dia? ni mesti ada secret recipe nii.. ececececeh.. Kedekut! HAHA

MySuaraBlog: SODA itu STRESS

Miss A said...

bestnyaaa cupcakes!

Ezay Hadry said...

zwan: lol..mane de secret recipe la..ntah, tengok yang resipi adik aku curi dalam blog sapa entah..tu je..

Miz Novexx said...

bestnya buat cupcake!!! hahah, sifu sila ajar... ;)

Ezay Hadry said...

miss A: memang best..tengok sape buat..acceyy

Ezay Hadry said...

Miz Novexx: haha tak pandai la..tukang rase je tuh..hehe

Aiskrim Goreng said...

pandai nye buat cupcakes... nanti leh la share resipi ye =) .. sape kate lelaki tak pandai masak.. hehe ..

ni resipi legend bujang... hehe

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fohteruna.blogspot.com%2F2011%2F07%2Fsardin-bujang.html&h=MAQBhhn6x

zati embong said...

alamak,kalau jat tahu ezay reti wat cupcakes,jat suh ezay doh wat.haha.comel2.

Amie said...

Assalamualaikum ezay,
percubaan pertama yang bagus! kreatif hias cupcakes tu...

IMANSHAH said...

pandei kamu masak ye..jeles teman

Scya Lollita said...

pstt pstt ,
da ade calon blom ?
tbe2 rse nk msuk minang kihkihkih

Ezay Hadry said...

Aiskrim goreng: lol, tolong mereka je ni..

jat: ezay bahagian hias je lebih..haha yang lain tak pandai

Aimie: waalaikumusalam kak, thanks..memang 1st trial tu..lebih kurang 5 minit gak nak hias 1..haha

Imanshah: tak pandai la, tengok je

Scya: lol

Fyqa said...

pehh nmpak mnarik jekk

Ezay Hadry said...

Fyqa: nmpak lah menarik..tapi bese2 saje

Suhami Ahmad said...

wah, atok nak tempah kek ni buat kuih raya ley? hihi

Ezay Hadry said...

tempahan ditutup..ekekeke..sebab kek ni tak sodap, camne nak jual..malu2

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ghajin r budak 3 beradik tu..
anak piye huh, leh wat na'tu tu.. =)

Tukang Karut said...

ha... ok la tu... dah boleh bukak kedai blog dah... boleh jual...

ïêmå å¢klê§ said...

bagus2...
nanti iema tempah sila bg diskaun 50%..
haha

KimiCnoL said...

nampak sedap..meh hantar rumah,nak rase ;D

imsak tue ape??

ILA HonEyBuNNy said...

wahhhh...

menjadi la..cantik cupcake tu...sayang lak nak makan...heheh

Ezay Hadry said...

Ummi Alya Husna: haha rajin tu pun sebab bosan tau..

TK: kalau jual laku ke TK? haha

iema: hehe harga barang manyak mahal aww sekarang..hihi

kimicnol: jauh tu umah..cmne nak hantar

Ila: tau takpe memang sayang beno nak makan tu..2 mlm duk dalam peti..

muhamad hanif said...

lawa jugak cupcakes tuu,

tapi tang rasa no komen lah yea..

HAAHHAHAHAHAH

i am S!L4H.. said...

sedap x tu ezad?

setuju lah jugak. heee

Ezay Hadry said...

hanif: lawa je lebih..sikit tak sedap..kene blajo lagi

silah: tak best..kene belajar ngan sifu silah lagi...

cahayabintang said...

hak3. comey cupcakes..org laki kalau masak mmg sedap cume malas je. eh! haha.. tak lah,org laki boleh je masak cume dah mindset kite yg patut duk dapur tu org pempuan..

teha said...

wah ! sdp nye cupcakes !

jaya jr said...

haha..mu kelah ezay..hik3..

i am S!L4H.. said...

eh x best ke? x pe x pe. yg penting luaran tu meyakinkan. hahaha

dill said...

sangat menarik, ok!

dill.

lilypelangi said...

pergggggggggggggggh !

superb wow wow !

nak sikit ley ? :D

amir aizat said...

setuju sgt dgn anak jantan ni,hehe

Opah Kentang said...

wah untung la dah buat cupcakes..ehehehhe..

nnty buat la lagi pos kat opah satu.hehehe :P

Bidadari Syurga said...

reti? cup cake? heeeeeeeeeeeeee... kita nak satu boleh? kita mlas buat... makan rajinlahh....

Caythrine Amanda said...

wah..nak! rajinnye die....

apik pehe said...

apik setuju sangat!!!hehehhe

khaifaiz said...

aku tgh lapar tak breakfst lagi... pos kt opis aku ckit

saiazuan said...

sedap ke cupcakes ni? hurm

mykhalis said...

dc cupcake.. 711 kan? tapi memang best la pakatan adik beradik ni..hehe

Fathiah Hamim said...

comel je cupcake tuh. hehe good try!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...