Tuesday, September 20, 2011

cheque nuffnang pertama dah sampai!!

Assalamualaikum 

1st sekali korang yang buat survey PRUBSN entri lepas tu
dah dapat topup RM5?? hehe ezay dah dapat..*cam ko sorang dapat*
nasib baik dia tak topup selepas 15hb klu tak kene tax la Jah!!


Dah, takmo cakap pasal cukai 6% tu,
Alhamdulilah pada 7hb Sept terima cheque HSBC dari nuffnang
Ekcelli ezay tak harap langsung dah dapat cek ni
chop chop cheque dalam BM cek kan?? *k sori konpius*
sebab apa tak harap sebab dapat email kejutan fraud click tu
ha ah memang salah ezay dulu sebab duk balas2 klik
masa awal2 buat blog eksaited tengok orang balas nak jugak buat
*tetap kau nak explain panjang lebar, ha ah orang dah tau*
 tapi nasib baik kejap je dan nuffnang pun dah potong earning kau
iyer POTONG...nuffnang tolak sedikit earning yang terima tu
sikit ke? RM50++ jugak wey..dari 3 angka ke 2 angka
memang patut nuffnang potong sebab nanti dapat duit HARAM susah

Tapi memang syukur sangat2 dah sebab dapat jugak duit
dari takde langsung kan?? mula2 cemas kot tak dapat langsung
cemas lah wey sebab ni pertama kali dapat cek untuk blog

Paling lucu kot ialah ezay taktau nak cash kan cek camno
haaaaa buat malu je..mane pernah cash kan cek tau..
cek 1st lah kan uolls *ttibe tubik uolls* lariiiiiii dalam hujan
pastu kan godek2 gugel jumpa lah blog cikgu dahlia
die terang detail lah pasal nak cashkan cek..terbaik ahh

cara-tunaikan-cek. 

p/s: entri ini tertunggak..lama duk dalam draft..so isi kandungan tetap tak ubah
jangan cepah melatah ye :)
(busy sikit awal minggu kat UIA ni)

22 comments:

.: iEyLa :. said...

thanx ezay sebab gthu pasal PruBSN tu..dpt topup free..
cewahh..dah cash out..leyh belikn bunga tuk akk time convo t..hihi

Amie said...

tahniah...tahniah! tumpang seronok, tumpang gembira..

L said...

tahnieh kay.... hohoho

dah solat ker belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html

Jue said...

wah congratz on the cheque beb! Jue & Hanie smpi la ni xde dpt lg 1st cheque. Belum rezeki =) Anyway, happy for you! Jom p mekdi!hohohoho

Novelgurl said...

Alhamdulillah..tahniah ye ..best r..huhu

khaifaiz said...

tahniah bro.. aku tak pernah cashkn lg.. nk tunggu beriban dulu

Prince Halilintar said...

tahniah la ezay..finally dpt jgk kan..

i am S!L4H.. said...

hahahahaha

ohh x tau nak komen kite gelak je lah. eh tp bukan gelak sebab duit anda kena potong tu. kite tumpang sedih jugak *geli x?*

eh ade detail psl nak cashkan cek. hehe tq link kan sekali. cepat la kluakan segala cite mak nenek dalam draft tu =p

Anif Abdullah| AA said...

perr... boleh la blanja aku makan dow..

penat aku klik nuff kau *ok ngungkit.haha

SyUhAdA said...

thniah ye..leh blanja nnti..

teha said...

wahh ! congrats !

Saiazuan said...

hmm blum cashout lg..

zati embong said...

a ah la,ari 2 ezay ckp nuffnang x bg kan?ni bg plak.bagus2.rezeki.

hafrawiey ozakawa said...

YEYEYE!!!ezay dpt duit.mntak kongsi.hahahha

cik dila said...

open table..eheh...

Azham Vosovic said...

fuyyooo...orang kaya baharu....

Tukang Karut said...

ada la gak nuffnang bagi, dari aku yang tak dapat apa pun lg ni...

kim heeruul said...

duit nuffnang gua belum cukup untuk di cheq kan lg..
mesti duit lu masyuk kan..=P

chemay said...

ezayyy..
belanje chemayyyyy jum.
hehe
:P

sugar2 kapas strawberry said...

bolah lah belanja para2 blogger ni.hahaha

Suhami Ahmad said...

psstttt...atok pun da cash out sebulan dah tapi tak pat cek lg...then atok terus call nuffnang gitew....malu atok sobab dio koba ujung bulan baru dapat

apik pehe said...

eheheh..apik pon da dapat topup tu..hehe..aper2 pon..belanja la apik kat sini yer ..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...