Thursday, March 17, 2011

Tutorial join contest nuffnang!!

meh2 baca entry ni ezay jawabkan ok
senang sahaja cuma kena rajin atau tak je

1st korang buka laman web nuffnang http://www.nuffnang.com.my/

2nd korang login la guna username dan password korang..TAK LOGIN pun takpe

pas buka laman web nuffnang..kuar macam ni


kalau tak kuar macam tu korang Tekan HOME kat atas belah kiri (1ST)
pastu kat bawah ada tulis Whats Happening @ Nuffnang (2ND)
kat sebelah kanan tu ada macam2 list (3RD)
yang itulah semua senarai contest, invitation nuffnang
kebanyakkan contest nuffnang adalah screening movie je kot..
tapi ada gak invitation konsert macam konsert aznil baru2 ni

nak join contest nuffnang senang je..ada 2 cara..ikut je syarat dia
1)buat entri tentang movie tu + slogan
OR
2)komen kat bawah contest tu je(slogan)..

aku ambik contoh contest lepas iaitu nuffnang premiere screening-Mars needs Moms
contest ni kene post slogan kat bahagian komen tu je
kalau korang nak join tu,tengok la details screening dia bila dan kat mane dulu
tengok syarat2 dia...kene post slogan kat mana..so kat komen je
dan paling penting 30 paling kreatif slogan je dipilih berdasarkan movie ni
korang jangan risau slogan boleh ditulis dalam BI atau BM

#Tips buat slogan: tak perlu guna perkataan payah (bombastic word)
cuma perlu cari kelainan sebab originality itu penting
jangan ikut sangat..aku pun baru jinak2 belajar buat slogan

dah cipta slogan tekan submit comment la...part email tu penting
jangan tinggal kosong nanti pemenang diumum melalui email
itu sahaja..semoga korang faham la..dan cuba k
selamat berjaya..sekarang ada contest baru
jom terjah!!!  Nuffnang Premiere Screening – HOP 

18 comments:

waN Mohd Salim bafadhaL said...

datang follow dan join nuffnang

nora said...

waaaaa ko dah naik pangkat jadi sifu contest ek

ENTRY HOT : Hari Ini Dalam Sejarah

Ezay Hadry said...

wan mohd salim bafadhal: thanks ye..gudluck2

nora: mane de naik pangkat..haha cuma jawab apa orang tanya :P

apezs shah said...

salam

perghhh terbaek u..
thanks atas tips ni.. :)

Ezay Hadry said...

apesz shah: waalaikumusalam..bhaha same2..jom masuk la..try nasib

atiEy_[azHa] said...

assalamualaikum .. hehe

tak pernah join mana-mana contest dari nuffnang . tapi lepas ni mungkin boleh try kot . heheee

Singgah Sini Pulak

atiEy_[azHa] said...

assalamualaikum .. hehe

tak pernah join mana-mana contest dari nuffnang . tapi lepas ni mungkin boleh try kot . heheee

Singgah Sini Pulak

Ezay Hadry said...

atiEy_[azHa]: waalaikumusalam..ye bole cuba try..goodluck k

SyUhAdA said...

waah...
siap ada tutorial lg..
cayalah~

Ezay Hadry said...

syuhada: aha sebab dah ramai orang tanya..so ezay share la sikit2..

dyg said...

haa..baru smpat nk baca..anyway thanks..tp sy still byk g xtau psl nuffnang..tau letak iklan je..haha..nk tnya kt email je la kot..

ZWAN SABRI said...

owh.. lagutu..
aiseyh, dah bukak kelas tutorial la.. HAHA..
btw, aku join mana2 contest dari nuffnang.. maybe lepas ni leyh join la kowt.. ;)

Ezay Hadry said...

dyg: takpe slow2..ezay dulu pun taktau pape gak..kene alert la selalu ngan blog lain gak..

Ezay Hadry said...

zwan sabri: tau takpe..1st time kot blog ni wat tutorial..mula2 rasa cam tak perlu..tapi dah ada orang tanya ezay jawab je..aha join la..goodluck

Raji berkata said...

woahhh cmnih rupanyer org dpt ticket free dri nuffnang >.<
ptot la xpnh dpt
hak2

Ezay Hadry said...

aha Raji..jom la cube2.

izatul qisteena said...

owh gtu yer..very nice info! tengkiu..hihi

Ezay Hadry said...

izatul qisteena: same2..apa yang tau ezay share je :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...