Wednesday, March 9, 2011

Mars Needs Moms movie review

Alhamdulilah baru sampai bilik setelah balik dari e@curve 
tengok movie Mars Needs Moms 3D dengan abang aku
dapat 2 tiket free dari Tupai,tengok post sebelum ni ok
datang sana pukul 8.40pm..tak sempat nak jumpa Lisa Surihani ^^
khabarnya datang untuk tayangan perdana Hikayat Merong Mahawangsa
waktu yang sama dengan movie ini...rugi rugi

Banyak nak cerita tentang movie ni..tapi overall bagus
boleh bagi 3.5/5 bintang..banyak moral dan sesuai untuk budak2
tak jugak untuk budak2 tapi untuk kita yang dah tua2 ni tapi still tak kenang jasa ibu
Tajuk Mars Needs Moms sendiri dah bagitau jalan cerita nya
jalan cerita yang smooth, senang faham dan ringan..sama je kan :P
Permulaan menarik, the Supervisor(villain) yang sekodeng bumi untuk mencari ibu untuk Mars
Mars(planet Marikh) perlu ibu untuk menetas anak2 marikh (Martians)
Supervisor memilih ibu kepada Milo untuk planet Marikh
pada masa yang sama Milo yang nakal telah melukakan hati ibunya
ibu Milo diculik dan dibawa ke Mars namun Milo sempat mengikut dalam spaceship
pengembaraan Milo cari ibunya sehingga berjumpa Gribber dan Ki
Mereka menolong Milo untuk menemukan ibunya,
akhirnya dapat bertemu dan happy ending =)

Part Best
  • Sarat dengan emosi ibu dan anak..kadang2 terkena batang hidup sendiri
  • Character pembantu yang hidup contoh Ki dan Gribber
  • Design2 yang cantik dan baru..
  • Pengajaran dan moral yang mendalam
Part tak Best
  • Kalau korang nak tengok, jangan tengok 3D, cukup hanya 2D..jimat duit..tak berbaloi tengok 3D
  • Milo ni nakal tapi baik pulak dengan ayahnya yang selalu takde rumah..pelik
  • Kadang2 annoying dengan perkataan yang disebut the Supervisor tuh..tak faham..
Tapi part yang tak best berjaya jugak diselamatkan 
sebab ada unsur2 pengajaran dan mesej begitu kuat
sayang ibu anda selalu..kalau taknak ibu anda ke Marikh..hehe


16 comments:

nora said...

ada sape2 nak blanje aku tengok cite ni tak???? nanti buzz aku ek

ENTRY HOT : Senyum ^_^

Ezay Hadry said...

nora: aku tanak..hehe..nora senyum je ek

nora said...

ko memang
aku dah tau dah
sbb tu aku tnya org lain :p

Ezay Hadry said...

ala nora tiket wayang no hal ea
ko yang g china tak hajak pom :(

Fizi said...

g xajok pun...huhu

Ezay Hadry said...

fizi: :P g ngan abang aku..tiket 2 je

Raji berkata said...

confirm kau menangis kan dlm wayang tuh?
hak2 sedih ker cter ni?

Adlan Solis said...

ouh..nak tengok la nanti^^

Ezay Hadry said...

Raji: aku takde ea menangis..tacing je..sedih2 part last mase mak die berkorban mati untuk anak nya

Ezay Hadry said...

Adlan Solis: tengok2..tak rugi..

KUREKURE COMEL said...

blanje mina laaa...nak tgk jgk....hehehe...



padahal wayang sebelah taman je..kihkihkih....

BeaN MorENo said...

memang teringin nak tgk

nora said...

weiii bangun bangun
dah siang arrrr

ENTRY HOT : dia tinggalkan aku...

Ezay Hadry said...

kurekure comel: haa dh wayang dekat..belanja ezay la

Ezay Hadry said...

ben moreno: tengok2
nora: aku bgun awal dari ko k nora

Anonymous said...

Three may keep a secret if two of them are dead.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...