Monday, March 14, 2011

cuti sekolah!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera
budak sekolah cuti sekolah start minggu lepas..
aku pun sibuk nak cuti jugak..
mane tak nye, sama naek ngan adik2 aku
bercuti sakan tanpa menghiraukan blog aku
assignment aku...sebut pasal assignment ni
churp2 banyak sangat hantar assignment kat aku
assignment study pun aku tak buat apatah lagi assignment churp2 :D
serba serbi malas minggu ni..nak update blog pun malas

Terkejut dengar berita pasal Tsunami di Jepun
Gempa bumi berukuran 8.9 skala Ritcher
Ya Allah kuatnya sampai boleh buat ombak setinggi 12 meter
mengorbankan beribu-ribu orang ramainya
Ya Allah betapa Maha Berkuasa dan Maha Agung
semaju negara Jepun pun lumpuh dengan beberapa minit sahaja Tsunami
betapa Teknologi tidak boleh melawan kuasa Allah
Kita patut bersyukur sangat2 dengan nikmat keamanan, ketidakjadian bencana alam disini
dan janganlah kita berasa sangat selesa 
semoga kita selalu bersyukur dengan nikmat Allah yang tidak terkira

8 comments:

zati embong said...

ingt cuti,ingt bestnya jadi cikgu..tp cikgu sek rendah la.kalau sek men kang sibuk dgn kelas tambahan lak O.o

Ezay Hadry said...

zati embong: cikgu sekolah rendah pun busy la skang..tengok mak ezay sudah..petang2 balik lambat..tkpe2 tetap ada cuti ikut time sekolah

apezs shah said...

salam

itulah yg terjadi dan terasa sayup bile melihat kejadian yg terpapar dalam mana2 video yg diambil.. tapi ada segelintir pulak senang lenang membuat satu bahan mcm berita harian punya karikatur. even ia kelakar tapi jgn terlampau sangat.. think de feeling of people.ermm

Ezay Hadry said...

apezs shah: betul3..kene sensitif bab2 camni..kerana sorang karikatur terus rosak nama Malaysia..better think before act

SyUhAdA said...

besnye leh cuti jgk..
jeles nie..
skang tgh study week..
xleh nak enjoy..
kna fokus study..~

Ezay Hadry said...

syuhada: cuti hujung minggu jelah..ni menyibuk nak cuti sekolah gak..jeles ngan adik2 ni.

Raji berkata said...

betul tuh
even berteknologi cmner sekalipun
kalau Allah nak jadikan bala
maka buat apa2 pun xdpt melawan kehebatan Allah

Ezay Hadry said...

betul3 Raji...ilmu manusia tak mutlak dan limited sangat jika dibandingkan ngan ilmu Allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...