Friday, March 4, 2011

Ipad 2

Apple lancarkan Ipad 2 pada Mac 2011
berada di pasaran akhir bulan Mac kot
yay!! aku suka walaupun mimpi je nak dapat
godek2 laman web apple tadi..banyak features yang baru
dan even better dari Ipad lama...
memang la kan..kalau yang baru mesti better dari lama
cecite features die yang baru uhh 

Ipad 2 lebih nipis dari Iphone dan Ipad..sumber pic Google
-Menggunakan chip Dual-core 1GHz A5 processor, iaitu 2X pantas dari Ipad
can do twice the work at once
Paling beshh ialah Ipad 2 ada 2 kamera
ipad lama takde kamera so agak menarik la yang baru ni
1 kamera depan bukan untuk video kol 3G tapi untuk Facetime (VGA)
tapi Facetime untuk aplikasi barang Apple sahaja
Kamera depan pun untuk HDMI Video Mirroring,
memang sesuai untuk yang suka tengok cermin..
 1 kamera di belakang boleh rakam HD video (720p) 
still camera with 5x digital zoom


FACETIME app
  • tetap ada wifi/ wifi +3G
  • Built-in 25-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery dan
  • performance battery up to 10 jam bila surfing, tonton video dan dengar lagu
  • Ipad 2 ada 2 pilihan warna putih dan hitam(bahasa mudah)
  • Ipad 2 termasuk new smart cover berfungsi untuk screen protection dan sebagai stand

nice2 la...so mesti korang nak tahu berapa harga ipad 2 ni
harga dia berpatutan, ikut pada model dan storage dia

Price Ipad 2/harga Ipad 2 Malaysia

iPad 2 with Wi-Fi
• 16GB (RM1499)
• 32GB (RM1799)
• 64GB (RM2099)
iPad 2 with Wi-Fi + 3G
• 16GB (RM1899) 
• 32GB (RM2199)
• 64GB (RM2499)

Apa pendapat korang tentang Ipad 2? harga Ipad 2?
harga lebih kurang Ipad lama kan..

20 comments:

ZWAN SABRI said...

Ayooooo,
mahainye klaw ditukarkan dengan ringgit.. HUHU


MySuaraBlog: Atasi NYANYUK Dengan Perkahwinan

nub said...

aku ada 2 kupang 5 duit jaa ni. adehh

Ezay Hadry said...

zwan sabri: tulah..mahal
nub: takpe2 nub..ko kumpul dari sekarang :D

xcyber said...

ak mmg minat tp x mampu nk beli

Ezay Hadry said...

xcyber: sama lah..aku pun tak mampu..sekadar berangan..bhaha

Cik Ungu Kamila said...

wah ! siyes cool ! hihi :D

-[miracle]- said...

cool seyhh !
nak 1 ! :D

Ezay Hadry said...

cik ungu kamila: betul3..tp mahal

Ezay Hadry said...

miracle: cover dia boleh la nak bagi..ezay tak mampu

NasZ said...

bestnya...takde ke sape2 nak bagi free kat saya..hehe...

Ezay Hadry said...

nasz: ezay pun nak satu..hehe tak cukup duit nak beli

Fizi said...

pewit!!! nak beli ke bang??hehe

Ezay Hadry said...

fizi: aku takde duit..pinjam duit ko dulu..hehe

caliph shuriken said...

fungsi smart cover tu mmg best.. dh tgk demo diorg aritu ^^

Ezay Hadry said...

caliph shuriken: betul2..smart giler fungsi die..

-[miracle]- said...

bg cover je? hahaha . pon bolehh. bak ! :P

Yaya said...

Siot jek ipad ni!sajer jek jual ipad2 pulak! rugi sape beli ipad biasa sebelum ni!

Edy Zaidi said...

good luck2

Fizi said...

haha...bole. tp bayar 3x ganda. ada berani...^^

Ezay Hadry said...

miracle: tapi cover tuh skali ngan ipad 2..tak boleh beli satu2 :P

yaya: tau takpe rugi sape beli sebab takde camera..pastu mahal plak kan

edy zaidi: hurmm nape gudluck?

Fizi: takmo2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...