Wednesday, April 27, 2011

Yuran pengajian universiti naik!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera
lama tak update blog ye..liat sikit bila duk umah ni
ummm ni nak habaq cite ni..pasal yuran pengajian la
Yuran pengajian bagi UIAM sudah naik tau!!! grrrrr
universiti/kolej korang bila lagi nak naik?? huhuhu
sudah menjadi satu bebanan kepada pelajar pasal isu ini
Geram lah sangat sebab yuran uia ni antara termahal di IPTA tau
kenaikan ini akan bermula pada semester 1 2011/2011(bulan 9 ni)
kenaikan sebanyak RM37.50 bagi setiap kuliyyah(fakulti)

Sebagai seorang mahasiswa mahukan penjelasan dari pihak uia
disebabkan kenaikan faktor perbelanjaan bas padahal
-bas tu bukan untuk semua (sesetengah kolej je dapat)
-lagipun kolej dengan kelas takde lah jauh sangat..jalan kaki je
-kalau ada program nak guna bas tetap pelajar kena bayar bas

nak tengok berapa yuran pelajar uia kena bayar..

pssss= mau fikir positif jugak, pasni boleh bas ambik ezay pergi kelas kan
kalau kenaikan ini bawa kepada perkara lebih baik semua orang suka

19 comments:

cik ziqa said...

aiyoo...nek lagi meh ? simpan2 la duit ye ~

jaya jr said...

naek 38 inggit..ciken cop 8 pinggan

shezwan said...

mari kita menabung!! hehe XD

kim heeruul said...

koyak la pocket

zati embong said...

ada sistem mahu upgrade kot ezay O.o hihi

Ezay Hadry said...

cik ziqa: aha nek..tak larat simpan dah..abih benda laen dulu :D

Ezay Hadry said...

jaya jr: hooo aku setuju..buley wat beli ciken chop cafe siddiq sebulan

Ezay Hadry said...

shezwan: tabung dah pecah!! cmne..hihi

Ezay Hadry said...

kim heerul: bukan takat koyak..dah putus dah

Ezay Hadry said...

zati: aha hope ada lah kebaikan tuk student nanti..

acan ketot said...

adoikk..
uia ek..
same lah kite..
nek yuran pulak..
x ckup dgn saman menyaman kew??

Ezay Hadry said...

tau takpe..tak cukup menyaman lagi
ntah2 pasni nak nek bas tu pun kene bayar kan..tak kisah la sebab tak nek pun bas uia tu

KUREKURE COMEL said...

perhhh....nsib baik kat poli murah...

Ezay Hadry said...

mina: tak aci la...nak belajar kat poli gak la..

apik pehe said...

xtau la tu ezay..kena kire gak baper kali kiter naik bas setiapa hari..ishk3...

Ezay Hadry said...

apik pehe: masalah nye kan apik, hanya 10% student naik bas tu..kebnyakan bawak moto/kete or macam ezay jalan kaki..tak masuk akal kalau naik kat situ..pakai minyak petrol apekah..hihi

vie_la rose said...

kira ok la tu...i ni every sem tak lari drp kne bayar RM 3000 ke atas...da la i tak ambik pinjaman..tu bru coz TESL bayangkan la student engineering lak..agak2 bpe dowg kne bayar...just imagine..mmg giler la...

Farid Hazwan said...

abg, saya pelajar lepasan spm 2013. nak tanya yg yuran pengajian RM 1000+ tu kne bayar time pendaftaran kee?

Farid Hazwan said...

mintak respon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...