Wednesday, April 27, 2011

Semakan Keputusan Kemasukan Matrikulasi KPM

Pelajar lepasan SPM 2010 sudah boleh membuat semak
untuk mengetahui keputusan kemasukan matrikulasi bermula esok
sekarang dah macam-macam cara boleh menyemak
antaranya ke laman web KPM di www.mohe.gov.my
dengan memasukkan nombor angka giliran SPM dan no IC
sapa2 ada samsung galaxy tab boleh la taip sms camni ^^
Pelajar juga boleh menyemak menerusi khidmat SMS
dengan menaip MOE MAT<jarak>no ic dan hantar ke 15888
amboi sekarang SMS pun boleh ye..tapi ezay prefer yang free lagi =D
Tak cukup dengan itu, pelajar juga boleh menelefon
bahagian matrikulasi di nombor 03-8884 4083 pukul 8.30am-4.30pm.
Pendaftaran pelajar ke matrikulasi akan diadakan pada 23 Mei 
Bagi yang tak dapat, rayuan masih dibuka di laman web KPM
mulai esok sehingga 13 Mei.
Kalau telefon kat rumah kena potong, gune je public phoneini


Tiba-tiba teringat masa kat Matrikulasi Changlun
walaupun masuk hanya 1 sem (tak sempat nak exam)
sangat best stay di Changlun, tetiap malam tunggu iklan2 pelik di tv
bukan siaran sini tapi cenel Thailand..banyak cenel tau..bola pun free
malah siaran dia lebih jelas nak banding cenel Malaysia ni..malu2
nak outing jauh tau..Jitra 30 minit..Alor Star 1 jam naik bas
naik bas buruk HBR group..hehe kami ajuk Hydrogen Bromide(HBR)

Kalau ada adik2 yang dapat Matrikulasi Changlun pergi lah
sangat best sebab bangunan baru2 lagi, sejuk, kat sawah bendang
kolej kediaman dengan kelas lagilah dekat..

pssss=doakan adik ezay berjaya dapat tempat jugak
tapi harap2 lah dekat je, Matrikulasi Pahang je dekat
maklumlah adik perempuan, cepat2 lah pergi asyik duk mengadap KPop je

23 comments:

~Nabilah~ said...

thanx 4 sharing..tbe2 plak rse tkut nak check...hehehe

Ezay Hadry said...

nabilah: sama2..nanti citer dengan ezay dapat matrik mane k..

Mr iz said...

moga adik ezay berjaya lah ye...he he he

Ezay Hadry said...

Mr iz: terima kasih doa itu :)

fairuz said...

aku nak cekkan adk aku punye. tp xtau no angke giliran plak. haha

Ezay Hadry said...

fairuz: samelah kita..biar dorunk cek sendiri la

Inspirationalefeks said...

hehehe rindu time matrik dlu2 . haha

zati embong said...

jat dulu dpt mtrik sebakul kena marah.sbb snyap2 apply mtrik johor.haha.xnk apply mtrk pahang.

KUREKURE COMEL said...

changlun mmg best...rindunye roti changlun.....


dah la mknannye murah2....dulu mina time blajor mmg tiap2 mgu lpak sana...hehehe

hans said...

wah
sapa yang dapat matrik changlun nih?

Ezay Hadry said...

Inspirationalefeks: rindu jugak ye time matrik..hehe takpe2 nanti citer kat anak2..

Ezay Hadry said...

jat: aha ezay pun apply johor tapi tak dapat..suka apply jauh2..ezay matrik pahang pun tak apply

Ezay Hadry said...

mina: betul2 changlun memang best..ade cMart, ade laicikang paling besh, makanan murah2 tu..sedap pulak sebab orang siam masak

Ezay Hadry said...

hans: entah la sape blogger bertuah dapat masuk changlun nanti..

apik pehe said...

haha..adik ezay tu dah terkena demam kpop..hahaha..

Nasriq said...

Changlun? kat mana tu? eksimo ke? hoho...

Ezay Hadry said...

apik pehe: siang malam duk ngadap tu je apik..huhu rimut astro dah aku berjaya sorok

Ezay Hadry said...

nasriq: hihi dekat la tuh..u turn sikit..

apik pehe said...

hahaha..ngamok la weh..ezay..nanti aku nk kenal2 nga adik ko bleh?hahaha..dekat je matrik pahang dengan ump..

Ezay Hadry said...

apik: hahaha..adik aku cek semalam dapat matrik melaka lah..padan muke die duk jauh2...ho dekat je ngan ump owk?

apik pehe said...

hak alaaa..dapat matrik melaka la pulak..baru jer nk kenal nga adik ko ezay..hahaha

Henry Zackery said...

bagi la no phone aweks :)

Payudara kecil ?? Aku Boleh Tolong Besarkan

Caythrine Amanda said...

ilmu di mana-mana, semoga tekun menuntut ilmu yea..semoga sukses bt adik kamu yea.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...