Wednesday, April 6, 2011

Apa anda rasa kalau difitnah??

Assalamualaikum dan semoga sihat sokmo semua
sedang menunggu last paper final sabtu ni Calculus 2
tak sabar wey nak balik Ganu, nak makang nasi dagang
bhahaa kerepok lekor pun dah 2 bulan tak nampak batang hidung
takpe2 balik nanti kita baham semua..korang nak datang Ganu la

Tapi kali ni bukan nak citer pasal makanan kat sana
nak citer pasal sikap dan perangai orang kita ni
huhu janganlah ada sikap iri hati dan dengki sesama kita
tapi ini bukan kali pertama ezay dapat..
sejak menceburi bidang contest sejak tahun lepas
macam2 orang ezay jumpa dan kenal
Alhamdulilah dapat ramai kawan yang satu kepala
tiap2 chat kat FB cakap pasal contest apa latest dan masuk
tak ke korang pelik?? Bhahaha
Ada juga yang dengki dan suka tabur fitnah
Ezay dahlah sekarang kurang join contest
kalau masuk pun tiket wayang cam Tupai je
so join Tupai jelah mane tau sangkut tiket wayang
Alhamdulilah menang peraduan movie Sucker Punch dan Cun
tapi ada yang tak puas hati..macam biasa

1st time dapat no 3..Alhamdulilah
 haaa ni ade orang komen bawah senarai pemenang tu
klik dan tengok la apa Tanpa Nama komen...sabar jelah nasib baik ada yang support
Sampai macam tu sekali dituduh nye..
ummm kalau die tak mention nama ezay pun
nama kawan2 ezay ada dalam sana
so aku pun terasa tau..kroni terus dihentam nya
mana lah aku kenal pihak tu dan dah la jarang g sana

Tiba-tiba untuk list winner movie Cun pun dia muncul lagi
Kali ni memang ramai kawan2 comper ezay menang
baca komen dia lagi..kadang2 seronok gak layan dia ni

Kepada Tanpa Nama, nak buat slogan ingat senang ke
kadang2 1 slogan tu ambik masa dalam 1 hari tau..
takpe2 ezay tak marah sangat cuma next time usaha lagi k
cuba tengok slogan awak dan mintak pandagan orang lain
takut ada tak kena, mana tau InshaAllah rezeki awak akan datang
ezay pun awal2 dah 5 kali join tak dapat2 jugak..
semua start dari kosong tapi gigih berusaha kata kuncinya =D
lagipun ezay baru nak berjinak2 masuk contest slogan ni
dengan harapan nak latih diri agar lepas ni dapat menang hadiah best2

psss: kawan contest cina ezay takde pulak dengki dan tabur fitnah
kita melayu dan Islam lagi..ingatan untuk diri sendiri gak jangan suka tabur fitnah
biarlah jadi teladan untuk kita semua..

14 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmm adatlah ezay...adakala owg mmg selalu tak puas hati...n akan kuar statement "asyik2 nama dia menang"...yang dia tak nak join bersungguh saper suruh kan....sepatutnya bila tgk org lain berjaya..."ohhh tahniah...next time saya nak cuba gigih lebih lagi"... :)

Azroy Bin Kassim said...

taniah sebab mng contest.. mmg adat manusia... bkn nk kata melayu je.. kaum lain pn same.. dh byk kali jumpe. cume org melayu ni je xtau..

tahniah sekali lagi.. :D

Opah Kentang said...

kesian kan ezay kat tanpa nama tu sebab dye tak menang?

Takpe la.. itu perkara biase..
Ape2 pun chill aje..
Manusia nie.. mane puas ng ape yang ade kan? tol tak..

Join je contest byk2. :)

Wansteddy Tales said...

Hakak selalu pk, join je utk enjoy. kalah menang tolak tepi. kdg tu akak join xtgk pn hadiahnya. sbb xboleh target tinggi2 nnt kalau kalah frust nonggeng sapa yg rugi? kita... juga. sudahnya kat Facebook dan blog kita hentam penganjur. Padahal kita usaha pn myb xcapai paras yg dikehendaki. sesama comper, patutnya tingkat rasa hormat. Kalau menang kita galakkan dan jadikan sumber inspirasi. Kalau kalah, kita doakan sama2 beroleh kemenangan di lain contest. yg penting xblh ada sikap iri hati. ... wallahualam.

Raji berkata said...

tu lah kena buang sifat iri hati tuh..
terima kejayaan org dgn hati terbuka
nescaya kte akan hilang sifat iri hati dan ingin menjatuh2kan org lain..

Henry Zackery said...

berdosa besar tu.. sabar ye :)

GEMPAR !! Justin Bieber Kena Belasah

apik pehe said...

wahhh..tahniah2..

fitnah tu dosanyer lebih besar dari?
sambung sendiri yer..hehe

zati embong said...

jgnlah berhasad dengki.dah memang rezeki kan.ish2 org skrg ni,2pn nk berdengki2.

kim heeruul said...

fitnah dosa nye lebey besar drpd membunuh

niesz said...

dulu niesz ade belajar calculus, smpai calculus 3, huhu..mmg mncabar betul kan..gud luck yer awak..

i am S!L4H.. said...

err errr x baik woo fitnah2 ni. haishhh

tahniah ezad. heee
cpt2 balik ganu anda. bkn ganu kite. hehee. pos kopok lekor bole x? hakhak

Hafriz Mohamad said...

Sy prnah difitnah dan dikutuk oleh Tanpa Nama @ nama cutenye anonymous..

tp apa sy buat.. sy x buat pape. ermm..mksudnya..sy bt x tau...hehe.
Biar la die.. asalkn dgn cara tu dia bhgia.. tp klau dh smpai thp mnjatuhkan maruah, haa.. mgkin hangin ckit kot...hik2

Henry Zackery said...

x update blog lagi ke T__T

Lelaki Oh Lelaki

Caythrine Amanda said...

tahniahlah..
kbykan melayu yg bersikap dengki, tabur fitnah bagai2...nway cogratz, ade hikmah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...