Sunday, February 27, 2011

RM300 melayang

3 hari tak dapat hupdate blog ni
nasib la tak bersawang lagi =D
sebab aper korang nak tau
sebab nya kena setel nak drop 1 subjek
paham2 jelah ye napa aku drop uhh =(
nak drop subjek dulu sebelum terlambat
tapi yang tak puas hati lagi 
napa sangat mahal UIA denda tuh
korang nak tahu berapa kena bayar
untuk drop 1 subjek kat UIA

-
-
-
-
-
-
R
M


3
0


eh bukan RM30
tapi RM300 aww

aha!!! RM300 betul laaaa
itu pun siap ada tarikh lagi nak drop dengan RM300
haa bagus..soalan yang bagus
mesti korang tanya kalau lebih dari tarikh bayar berapa ek?
ummm korang rasa berapa?
RM500 yaw!!...kaya la UIA
hahaha dah la yuran antara yang termahal IPTA di Malaysia
korang bayangkan yuran UITM abang dengan kakak aku
kalau dorang campur yuran berdua still tak sama dengan yuran aku
ishkk..aku ni tak bersyukur betul
Alhamdulilah still murah lagi kalau nak dibandingkan
dengan international student nak masuk UIA yang kena bayar RM7000-RM10k..
bukan untuk 1 tahun awww tapi 1 semester..

pssss: kadang2 pelajar Malaysia terasa dianaktirikan berbanding foreigner student kerana layanan berbeza dari staff UIA..tak semua..maybe sebab dorang bayar mahal kot hahaha

25 comments:

.: iEyLa :. said...

sangatttt setuju!!!
dijajah di negara sendri...isy3..xpuas ati tul..hehe

Ezay Hadry said...

tulah..kadang2 sakit hati gak..
tapi lame dah bese...kita bayar murah ann :(

zati embong said...

amboi,sama spesies ngan ump jugak ni.peras ugut duit student je kerjanya.

Ezay Hadry said...

zati embong: haa tu jelah keje mereka ye..
kesian pelajar2 ni..saman trafik lagi

Fizi said...

yowww...ko xpe lagi. ak nih yg xtau pe kebenda lagi nie. silap arie bulan RM500 melayang. huhu,,,, bole beli baju byk2 tuh. T_T

Ezay Hadry said...

fizi: takpe2..inshaAllah ko boleh buat punye

nub said...

mangaihh... mahai kot.. upm 50 ragok

AyuArjuna BiGoshh said...

mahal nyer ezay...adeh,,,

Ezay Hadry said...

nub: haa memang mahai tu..murah nye upm..nak apply upm ea..hehe

Ezay Hadry said...

madam ayu: kat PJ rm50 je kan..kat sini rm500..huhu

little cart00n said...

skrg semua bnda nk guna duit..
lama2 student pun kopak la..
haish..

inn rizzny said...

hehe..naseb baik saya xkena byr apa2..
elaun free lagi..ngeh3~

Ezay Hadry said...

little cartoon: tu ah pasai..student pun rakyat jugak

inn rizzny: beruntung la kan...

Cik TeN10 said...

perghh mahal gila!! mcm kena saman pulak.. mmg cekik darah betul.. sabo je la ea..

fairuz said...

sume u mahal. standart ah tu. uitm je murah sbb under mara.

Ezay Hadry said...

cik ten10: saman lg murah aww..saman kt sini kalau max tak sampai 300 kot
fairuz: aha pasni sama2 apply uitm plak

kim heeruul said...

korek tabung la nampak nye en

Ezay Hadry said...

kim heeruul: meh tabung ko la aku korek..nak? hehe

SyafiqRidhwan said...

sabarlah. :) dah memang dari dulu camtu kan.

Inspirationalefeks said...

mahalnyer rm300 .. kat ump free je guna e-comm je ..ahaha xyah letih2 g sana sini ..

Ezay Hadry said...

syafiqridhwan: dulu pun mahal cmtu ke..huhu

Inspirationalefeks: jeles ea ipta laen sume murah..asal la UIA mahal

Farhana Sahri said...

wow...mahalnyo..hihi

Ezay Hadry said...

farhana sahri: haa tau tape

asybedazzle said...

mhal gilaaaa. haih

Ezay Hadry said...

asybedazzle: haaa mahal gilaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...