Sunday, June 12, 2011

Piala FA Malaysia 2011..Ganu Nelang!!!

Assalamualaikum dan semoga sihat2 belaka
rasanya ezay dah lewat update pasal keputusan ni
tapi takpe nak jugak update sebab ezay orang Ganu
hahaha Alhamdulilah Terengganu berjaya mengalahkan Kelantan
dengan gol 2-1 pada masa tambahan babak kedua..
Tahniah Pasukan Terengganu...Ganu Nelang!!!!
Apa ezay nak cakap kedua-dua pasukan memang hebat
tak dapat disangkal Pasukan Kelantan memang hebat
sengit tau perlawanan semalam..gugur jantung eden
nak2 masa last minit separuh masa kedua nak habis
Cuma apa yang ezay tak suka sikap kedua-dua pasukan
yang masih lagi menghidupkan budaya main mercun
kan tak pasal2 tambah masa lama sangat kan

Jangan salahkan Daudsu ok sebab dia menanduk masuk
walaupun dia tak menanduk bola tu tetap akan masuk
aduhh..kesian ezay tengok bila ramai orang fitnah dia
tengok la kat facebook macam2 dah ada page pasal dia
udah2 la memburukan orang dan jagalah keaiban manusia
 sedih sebab sesama bangsa dan sesama agama bergaduh
padahal rakyat Terengganu dan Kelantan rapat kot 
dah la negeri jiran duk sebelah-sebelah je
tapi ezay percaya bukan semua orang macam tu..

Tahniah lagi sekali kepada Pasukan Terengganu
kerana berjaya menjulang Piala Fa kali kedua
kepada Pasukan The Red Warriors anda memang hebat
cuba lagi pada masa hadapan..jangan cepat putus asa
rezeki bukan di tangan manusia...rezeki di tangan Allah



6 comments:

Hans said...

cayalah
terengganu menang dengan bergayanya

Cita - Cita Hans Dolu - Dolu

kim heeruul said...

alamak..gua tak layan malaysia punya liga..
papehal pun tahniah..^^

Raji and Yeen said...

Uish sian kot der xpsl2 dibnci oh.. Xpe klate better luck nxt time k (^O^)

ZWAN SABRI said...

Hebatla orang Tengganu nii..
Tahniah Ezay selaku rakyat Tennganu.. ;)

MySuaraBlog: Ranking Negeri Kejuaraan Piala FA

Nasriq said...

yeahhhh.... N9 menang... eh? aku salah tengok tv ke semalam?

Cik Bidadari said...

AMBOI BESARNYA PIALA....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...