Monday, November 29, 2010

Streamyx Sucks

1 Malaysia dah tahu yang servis TM dan Streamyx macam mana
jawapan yang sama pihak dia bagi..
kali ni nak citer pasal masalah bil Streamyx kat umah ni.
heboh dulu yang pakej 1mbps RM68 dan dapat Netbook HP percuma
ok so aku dah register dah..nak tunggu pasang memang tau la
pastu nak cerita nye kat sini..sebelum pakai pakej uni pack ni
dah pakai pakej sebelum ni guna nama akaun ayah aku
pastu nak pasang baru ni, internet yang lame kene lah terminate kan
pihak TM ni tak pulak terminate, terus pasang internet pakej uni pack ni gune nama akaun aku
ok pastu perkara yang aku jangkakan jadi memang sekarang terjadi
2 bil Streamyx sampai kat umah,1bil ayah aku dan1 bil aku.
call TM, die cakap kene pegi TM point..so mak aku dah pergi la
siap jumpa manager lagi,pihak die 'cakap' settle, tak payah bayar..
ok selesai kejap..pagi tadi baru sampai pulak 2 bil Streamyx lagi...
huhu..bil aku memang bayar...bil ayah aku tunggakan sampai RM340 dan bil ini adalah penamat(hasil daripada mak aku jumpa manager tu)
dalam bil tu suruh bayar akaun penamat dan kegagalan membayar dikenakan tindakan undang2
so buat apa aku nak bayar bil ayah aku sedangkan aku langsung tak guna internet tu kan
dan salah orang TM sendiri..cakap lain buat lain..
esok lusa aku ngan ayah aku sendiri nak pergi buat aduan




3 comments:

jaya jr said...

hok aku ni pon kadang2 sumbak gok..tp ok laa jgk..patot memang makan mase lame nok tukor dari pakej lame jadi unipax..pakai org dalam.jimat skit mase..

Ezay Hadry said...

ho aku pakai orang dalam doh tu...die kate kene terminate dulu..orang yang pasang unipax tu terus pasang..sebab tu dapat 2 line internet tu..huhu nak bayar parok gok tu

kai azmier said...

sebab tuh ler aku tak pernah gune tenet streamyx ne.. gune tenet jiran jek.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...