Wednesday, August 31, 2011

Rumah terbuka raya ke 2

Assalamualakum

a simple yet meaningful greeting

Happy Eid Fitr

Syawal 1432 Hijr

please forgive all my wrongdoings 

sincerely, Izzil Hadri bin Muhamad

*ucapan same dengan dalam hp, lol*

takde idea dah nak buat 2 kali.. *busy kekdahnye*.

Tapi memang niat ikhlas nak mintak maaf

kat sini jugak sebab kalau ada terkasar bahasa, tersalah komen

harap di ampun..

p/s: Raya ke 2 (31/8) ada buat open haus kat rumah

kat Kuala Terengganu, sapa2 dekat meh jemput datang..*lambat beno jemput*

rumah kat Simpang 3 Sg Rengas, Jalan Kuala Berang, KT
*hamek ko siap bagi alamat*

nasi carrot, laksa, kuih mueh *tak boleh tinggal jugak kuih* =P

Thursday, August 25, 2011

Spontaneous Thursday #2 nak topup free?

Adakah entri ini betul2 spontan?? *belasah je*
Ha'a kot sebab panas2 lagi dari oven..cepat2
buat survey SINI dan dapat FREE topup RM5
untuk 1000 orang yang pertama sahaja!!!

p/s: entri dah mule mengarut *sori*

Wednesday, August 24, 2011

Cashout Rejected due to Click Fraud

E N T R I  P E N T I N G  S I L A  B A C A  H A B I S

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia =)
Baru2 ni 27hb Julai ezay telah meng-klik butang cashout nuffnang
cashout nuffnang pes time lah ni kiranya
dan katanya akan dapat duit dalam masa 3 bulan 

Kejam celik kejam celik dah sampai sebulan, 
akhirnya dapat email di bawah ni =(
sebahagian dari korang dah tahu, tapi bagi ezay benda baru
so ezay nak cerita lah pengajaran untuk semua

cer tekang untuk beso gambo

Nak tau apa itu Fraud Click,
cuba klik sini dan faham 


Saper tak frust kan dapat email camni?
dah dekat 10 bulan kumpul duit nuffnang ni...
dah hampir 20 Metered Earning dapat..Alhamdulilah
tapi hanya hilang sekelip mata bila bace email tu
pedih ulu hati ni tau *tak perlu pakai Gaviscon*
apa gelak2!! orang tengah sedih ni..

Nuffnang ni cakap ada 2 sebab..Sebab2 dinyatakan adalah:
1-Klik iklan sendiri (senang nak translate)
ok, ezay mengaku pernah terklik masa awal2 dulu tu pun nak tengok contest
takde lah klik sampai 10 kali semata2 nak RM2..itu kejam!!


2-Kumpul trafik untuk suruh klik iklan
 Yang ni, masa zaman jahiliah dulu (baru berblog) memang ada buat,
tapi lebih kurang seminggu je, pastu ada baca entri pasal klik2 iklan ni
*teruk kan aku?*
aduhhh..tapi itu kisah bulan November tahun lepas
Dah nak hampir setahun, dorang simpan2 pastu nak hentam i ke..
Ni masa tengah hebat berblogwalking dulu lah ni
ini semua juga gara2 berbalas shoutbox n cbox "saya klik awak"
"awak klik saya balik", "celcom sudah", "maxis berjoget2 kat sini"
"$$$$$$$", "Duit Raya!!!!", "dah klik encik nuffie awak"

Padan muke ko ezay!!! aduhh kejam nya nuffnang 
itu hanyalah masa awal2..adakah earning ezay RM0 terus??
sebab kat web nuffnang, tengok status pending ada RM**??
0 atau RM**? *banyak lah ko tanda soal*

kalau 0 nak merajuk la...cari iklan lain 
*ade nuffnang kesah??*
atau cara lain ezay nak buang shoutmix tu..bahaya kekdahnya
kita tak tahu bila, sape akan buat kenyataan fraud click seperti di atas
dalam erti lain dorang jugak tak tahu pasal benda nampak remeh ni
tapi nanti tak dapat lah nak jejak sape2 yang datang kat blog kita

ada idea tak??

Please kalau nak klik, klik tengok betul2.ada promosi ke? murah ke?
udah2 la dengan bagitau dah klik iklan nuffnang kat shoutmix 

p/s: Tajuk untuk iklan sidebar nuffnang yang untuk menyuruh klik pun
patut korang kena buang cepat2 ye..sebab ezay ade perasaan tu dalam segelintir blog

S A Y  N O  T O  C L I C K  F R A U D ! ! !


Monday, August 22, 2011

4X movie passes cars 2 sape nak??

Assalamualaikum 
Terima kasih banyak2 yang doakan ezay cepat sembuh =)
Alhamdulilah dah beransur pulih, alhamdulilah tak ganggu untuk berpuasa 
*motepp nak jugak bagitau* lol
dapat jugak update blog malam ni..

Alhamdulilah jugak rezeki murah bulan Ramadhan ni
cuma kene tunggu konfirmkan balik jer =)
ok, balik tajuk atas..panjang betul merepek
ezay dapat tiket wayang baru baru ni 
tak dapat nak ambik tiket ni sebab dah balik kampung
better bagi kat kawan2 dari burn tiket wayang
Dapat movie pass The Smurfs dari contest MSN hotmail
movie Cars 2 dari contest the Times bookshop
ok movie pass The Smurfs sudah ambik di kawan2 FB ezay
sekarang tinggal movie pass untuk Cars 2
memang save untuk kawan blogger

--------------------------------TIKET HABIS-------------------------------

Ada sape2 nak tak?? ha'a FREE *taknak jugak??*
Eh rugi taknak 4 tiket tu?? *bawak keluarga cukop :P*
Movie pass tu korang boleh tengok bila2 selagi ditayangkan di pawagam 
Ada hadiah t shirt jugak 1 helai tambah mini car toolkit

Tapi hadiah kene ambik la..ambik kat Pavilion KL
*tempat biasa korang shopping tu, ezay cuci mate je* 
 Kedai Times The Bookshop, level 6 dalam Pavi tu..
Kena ambik hadiah sama ada esok sehingga 30hb Ogos ni

Keutamaan blogger yang duk KL/SEL atau ada kat KL/SEL masa tu
19hb-30hb Ogos
*cer tekang untuk tengok hadiah lebih jelas


*cer tekang untuk keterangan lebih lanjut
Cepat!!! sapa nak cepat bagitau!! terhad untuk 1 orang je
kalau berminat sila email ke airjie78@gmail.com
nanti ezay uruskan pasal perkara lanjut tu..

Yang lain jangan risau..tunggu yer XD
mood tengah berbunga2 nak bagi hadiah

p/s: Mynewshub adakan GiveAway duit raya lagi,
sebanyak RM100 telah dimenangi,
sekarang RM100 lagi direbut,
jom tengok lebih lanjut>>> http://bit.ly/pvaweU

Friday, August 19, 2011

Demam kah??


Sakit kepala!! rasa nak terbelah dua macam gambar atas ni boleyy??

bantuan google

Mak ezay buat camtu lagi tau kat anak ke 3 dia ni
bukan bongsu jer tau :P *sila2 jeles*
*ok, tipu 
Sakit kepala berdenyut2 ni sebab apakah?
Adakah disebabkan kueh2 faveret di bulan puasa??


atau sebab semalam rasa biskut raya mak, siblings buatt??
*bukan rasa dah tu, habis separuh stok untuk raya*

teetttt!! masa tamat..jawapan nya sebab tak cukup tidur, tak cukup rehat
*perghhh statement retis nokk!!*
*sile jangan muntah sekarang sebab puasa*

Mintak maaf yer sebab nak rehat dulu 2-3 hari ni
nanti akan ku ziarah blog korang dan balas komen :)

selamat hari jumaat
kalau cik Katy Perry cakap TGIF!! TGIF!!

Thursday, August 18, 2011

Price Tag Cover by 3 year old Gabrielle


Daa Money! Money! Money! *Silent* Money! Money! Money! XD

part last : more daddy. more! 1:47

comey wey!!

p/s: Jom menang duit raya RM100 dari mynewshub /RM1000 dari Celcom
TEKAN SINI >>>>http://bit.ly/p4Lexd<<<<

Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday #5 that's so true


p/s off topic: contest Advertorial dah tamat(sticky post tu)
mintak tolong KLIK banner advertorial mynewshub (kaler kelabu tu) entri bawah ni...
takde chance dah nak menang,
tapi nak suruh korang support jugak Portal tu..
Yuyu pun join contest ni

Tuesday, August 16, 2011

Portal Berita Mynewshub sejagat (STICKY POST)

*ENTRI BARU DI BAWAH

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl



SILA KLIK PADA BANNER NI UNTUK MENGETAHUI CONTEST INI

"SATU PERUBAHAN" cogan kata bagi portal akhbar masa kini Mynewshub
Sajian berita terkini yang menjanjikan kelainan dari segi kandungan, teknik penggayaan cerita dan kesasihan.

Jom kenali akhbar online ini.

                                 •.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.˙·٠•●♥​ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.
           
Berita terkini hiburan sensasi,
Macam2 berita ada kat sini,
Ada yang dah basi, ada yang tak kering gusi,
Tetapi padat, ringkas, mudah fahami,
kalau nak tau bacalah sendiri
Jom klik S I N I 

                               •.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.˙·٠•●♥​ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.


Tanggal 24 Januari 2011 sehingga sekarang pelbagai sajian berita diketengahkan merangkupi pelbagai cakup bidang termasuklah politik, ekonomi, sukan, kesihatan dan hiburan.
Sebagai contoh dalam bidang politik yang tidak memihak mana-mana pihak dan tidak berselindung menceritakan cerita-cerita benar baik dari kerajaan atau pembangkang.

Dua medium bahasa dalam portal ini
Bahasa Melayu  http://mynewshub.my/bm/
Bahasa Inggeris  http://mynewshub.my/   

Disyorkan juga kepada mereka yang berminat kepada GiveAway
anda datang ke portal yang betul di mana mynewshub telah berjaya menganjurkan peraduan hebat dan ganjaran menarik telah dan akan diberi.

Antara hadiah yang telah dimenangi pembaca. Gambar diambil dari Portal Mynewshub


Pembabitan ezay dalam portal ini melalui contest pertamanya "Saya suka nokia kerana..." mynewshub telah menghadiahkan lebih 20 telefon bimbit nokia C3, contest seterusnya PABM, komen dan menang, News HUNT season 1-season 4 sekarang, share n win

Alhamdulilah..antara hadiah yang ezay menang dalam mynewshub. Jika ezay boleh, mengapa tidak anda??
Sedikit sebanyak tentang contest terkini:



Asus Eee Pad Transformer jadi impian,
Setiap malam beratur di wall tunggu soalan,
Tekan refresh sampai lenguh tangan,
Tepat pukul 11pm tunggu jawapan,
Alamak!! tersalah pilihan..frust memanjang.

Mynewshub Facebook di hati,
Jack Mynewshub admin sejati,
Konco-konco(Fans) berebut share berita sana sini,
Penuh wall berita berulang kali,
Terus semua hendak promot diri,
Supaya dapat hadiah misteri. =)

Sekian dari ezay
Pembaca setia...
Jangan lupa like FB mynewshub



*Entri melekat sehingga 16hb Ogos sempena Contest Advertorial anjuran Mynewshub

Friday, August 12, 2011

Sample sample untuk dimenangi

Assalamualaikum 
agak busy sikit minggu ni..
atau buat2 busy entah ler
mintak maaf pada sesiapa yang komen dan dah jenguk
nanti ezay balas balik..tak sempat gak nak jenguk entri korang
Haaa..pasal jadual kat WW tu tak konfirm lagi..
memang banyak 17.5..tak mampoo kot nak bawak
nanti ada lah 1 subjek akan ku drop 

Dah!! Tajuk pasal sample sample je 
aku dah terlebih mengarut!!!
Jom sapa2 nak sample best2 untuk dimenangi
sebut saja sample mestilah untuk semua
dan paling best free kot..ko beli ke?? aku dapat free

Sample 1: Campbell Soup

pada yang demam2 tu atau tak sihat
boleh la boleh register dan dapat free sup best ini
kalau nak lebih..guna lah akaun fb laki or bini ke, beradik, mak ayah =P
dah dorang bagi 1000 untuk direbuti..apa tunggu lagi..
cepat sementara masih ada.

Sample 2: Garnier Body LightExtra Sample
Produk terbaru Garnier...

Takde sample untuk Lisa Surihani ok

Cara untuk memenangi:
2-Komen kat page Garnier dengan tag kawan korang
bagi sebab kenapa korang suruh dia pakai
(kira macam promot kat kawan gitu la)
tapi ayat hati2 lah sikit..jangan pedas tau..agak2

contoh: 
fb korang: Hi @ezay hadry, saya rasa anda patut mencuba 
Garnier Body LightExtra sebab dapat melembabkan kulit( lembab ke lembap)*fail BM

3- Emails details (nama dan alamat) korang dan rakan ditag ke garnier.msia@faceboo.com  

Sample 3: MamyPoko diapers

Untuk yang ada bayi kecil atau adik2 kecil sahaja =P
Pada laki bini yang dah merancang tu elok sangat lah 

p/s: dah nama pun sample, jangan la korang harap banyak dia hantar,
jangan la harap besar2 pack dia hantar =P
rasa2 macam nak buat 1 page untuk freebies la..ok ke tak??
sebab haritu kan JOMTTS facebook ada bagi topup RM5 percuma
baru je nak share tapi cepat je habis..


Thursday, August 4, 2011

Awas!!! jangan tengok entri ini kalau anda tak tahan godaan di bulan puasa

Assalamualaikum
Alhamdulilah dah nak masuk 4 Ramadhan kita berpuasa
Dah sahur ke? jangan lupa sahur..sunat bersahur dan melewatkannya
berbuka puasa plak kene cepat2..tak baik melambat lambatkan
bukankah islam itu ringan kepada umat umatnya??

cehh!! tengok tajuk cam gempak je kang *pitam
tapi lebih baik bagi amaran dahulu
sebab kali ini nak cerita pasal
-
-
-
-
-
-
MAKANAN

Aha!! nak bercerita pasal kuih Ropa pujaan ramai..
takde ramai pun..cuma stalker blog ni jer nak tahu
 sebab nya dah sebulan tengok keyword tu je memanjang
perasang la ko, bajet ade ke silent reader nak baca blog ni.

 Haa sebab korang yang dah tengok entri lepas tu tak kenal
so nak la ezay perkenalkan kuih Ropa yang sangat sedap ni..
rasa2 nya korang dah tau sebab kuih ni ada banyak nama =)
Kuih Ropa (bahasa Ganu) atau nama lain nya Kuih Lipat atau Pa
ada jugak orang panggil nya murtabak kecik..
dah boleh agak kan camne rupa nya??

Kalau di Terengganu, kuih Ropa ini sangat tersohor la..
paling tersohor bila breakfast..dah jadi juadah pagi wajib semua kedai
tak caya cer tanya Jat, friendstop, Miz novexx, matmina hihihi
negeri lain pun ado..ezay tak tahu korang tak bagitau (takde unsur kenegerian taw)
Fillings(inti) kuih Ropa ni kebanyakan nye daging, ubi2 dan bawang
tapi kat Ganu ni ada inti ikang!! maklum lah orang Ganu semua makang ikang!!
*puasa2 ni cerita bab makan memang keliur la kan..nak letak 1 pic sahaja

Ehsan google

Nak tahu lagi tentang makanan di Terengganu??
Klik sini kalau berani tahan>> Sarapan Pagi Terengganu

p/s: pasni kuih ape plak jadi keyword untuk blog aku ni

Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday #4 keyword

Klik gambar nak besar


p/s: Alhamdulilah minggu ni keyword semua bagus2..
sempena bulan Ramadhan
Keyword lepas?? ummm taktau nak cakap..tengok sendiri SINI

tapi sape entah cari 'kuih ropa' je dalam blog ni dari bulan lepas...
korang kenal tak kuih ropa ni??
kalau ramai tak kenal..next entry =)

Wordless Wednesday #3

Tengok dulu 


Alhamdulilah..Dah segar sikit bangun sahur(bodek jew tu)..jom sahur!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...